Klubben og skolen tar 17. mai tilbake til Alfaz

Neste år kutter både Klubben og Den norske skole Costa Blanca ut arrangementet på Solgården.

Spaniaavisen

Publisert 13. juni 2013 07:36

ALFAZ DEL PI

De vil heller samle hele arrangementet i sentrum av Alfaz.

Første gang det ble feiret norsk 17. mai på Costa Blanca var i 1971. Da var det Den Norske Klubben Costa Blanca som gikk i tog rundt bassenget på El Vikingo, deres aller første klubbhus.

De siste tiårene har man derimot hatt to arrangement 17. mai. Først på Solgården om formiddagen og så i sentrum av Alfaz om ettermiddagen.

Les også: Skulpturen til minne om Utøya-ofre er på plass i Alfaz

– Veldig mange nordmenn her i området har kommet til oss i Klubben og sagt at vi heller burde samle hele arrangementet i Alfaz. Det blir for lang dag når man først skal ut på Solgården og så ha enda at arrangement i Alfaz. Nest år er også 17. mai på en lørdag, og da håper vi på å gjøre arrangementet mer fyldig og konsentrert her i Alfaz, forteller leder i Klubben, Bjørg Svedbergh til Vikingposten.

17. mai i 2014 i Alfaz vil da sannsynligvis se slik ut:

♦ Klokken 08: Flaggheising ved Klubben og Den norske skolen Costa Blanca.
♦ Klokken 12: Tog fra Hotell Moli og ned til Casa de Cultura.
♦ Klokken 13: Taler og underholdning foran Casa de Cultura.
♦ Klokken 14: Leker og moro i gaten foran det nye klubbhuset til Klubben i markedsgaten i Alfaz.
♦ Klokken 20: Festmiddag arrangert av Klubben.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Vi synes det er tungvint med arrangementet på Solgården. Det er et stykke for folk å kjøre, i tillegg til at skolen må koste busser ut for elever. Dessuten blir det en lang og hektisk dag for folk flest. De aller fleste nordmenn i området her bor enten i, eller i nærheten av, Alfaz del Pi. Skolen lytter til foreldrene og de ønsker et arrangement i skolens nærhet. I tillegg er neste 17. mai på en lørdag og det ville vært flott om vi kunne få med flere spanjoler på feiringen, sier rektor ved DnsCB, Knut Lithell.

Lithell legger også til at arrangementet i Alfaz vil være obligatorisk skoledag for alle elvene.

– Hvis man velger å ha et arrangement på Solgården, vil selvsagt dette være helt frivillig for våre elever. Det må bare ikke kollidere tidsmessig med hovedarrangementet i Alfaz, sier rektoren.