Klubben er klar igjen med julaften-feiring

Den Norske Klubben Costa Blanca inviterer medlemmer med familie eller venner til en stemningsfull feiring i klubblokalene.

Spaniaavisen

Publisert 20. desember 2012 09:05

ALFAZ DEL PI

– Julaften i Klubben er blitt en tradisjon. Jeg var selv med for første gang i fjor og det var en utrolig hyggelig og trivelig. Vi var over 50 gjester og koste oss med god mat og drikke og sosialt samvær. I år er vi tre personer i arrangementskomiteen, pluss gode hjelpere. Vi er alle med i VinoGastro. En underavdeling i Klubben. Det er Klubben som inviterer og VinoGastro som arrangerer. Vi er godt vant med arrangementer der god mat og drikke er viktig, sier Bjørn Væthe til Vikingposten.

En del medlemmer i Klubben er enten alene eller har en liten familie i Spania. Derfor synes de det er sosialt å dele julaften med gode venner i Klubben.

Les også: Svenske med norsk julemat i Alfaz

Julaften i Klubben er primært for medlemmene, men medlemmene kan ta med seg gjester hvis de ønsker. Ifølge Væthe er det litt over 40 personer påmeldt, og de kan ta imot noen ekstra.

– Vi har plass til 60 gjester, men kan ikke ta imot så mange i år. Dette skyldes at vi må bestille maten i god tid før julaften. Påmeldingsfristen gikk ut 17. desember, men vi skal alltid få plass til noen ekstra hvis det er behov. Maten er allerede bestilt. Vi skal ha ribbe, medisterkaker og –pølser. Til forrett er det gravlaks, pate og tre forskjellige typer sild. Drikke er inkludert i prisen. Både øl, vin og akevitt – eller alkoholfritt for dem som ønsker det, forteller Væthe.

Det blir selvsagt gange rundt juletreet og julesanger. Men gaver er det ikke på arrangementet. Det må deltakerne enten sørge for før eller etter julefeiringen.