Klart for storfeiring på norsk skole

40-årsfest i helgen for DnsCB i Alfaz.

Spaniaavisen

Publisert 24. mai 2012 08:46

ALFAZ

I helgen feirer Den norske skole Costa Blanca 40-år med stor fest og åpen skole. Skolen frister med gratis paella, skinke, pølser og brus til alle deltakerne.

DnsCB starter feiringen allerede fredag kveld. Da samles cirka hundre elever og ansatte gjennom de siste 40 årene til middag og masse mimring på en lokal restaurant. Her kommer det blant andre et knippe elever fra skolens første kull i 1972.
Lørdag kveld er det gallamiddag for cirka 120 spesielt inviterte på Hotel Playa Albir.

Les også: Slik blir nybygget til den norske skolen i Alfaz

– Vi synes likevel at det viktigste arrangementet er Åpen skole på søndag ettermiddag. Da kan hvem som helst stikke innom skolen mellom klokken 16 og 18 å se hvordan vi har det her. Elevene fra 10. klasse stiller opp som guider og viser frem alt det vi har å tilby. Dessuten skal vi servere gratis paella, skinke, pølser og brus til alle deltakerne. Underholdning blir det også, både av lærere og elever, forteller rektor Knut Lithell til Vikingposten.

En av elevene som var tidlig ute bak skolepulten på DnsCB, var Eric Svanberg. Han var elev fra 1976. I dag sitter Svanberg i styret for skolen og er veldig sentral i helgens arrangement.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Jeg gleder meg veldig til den litt mer uformelle festen fredag. Da skal tidligere elever og ansatte møtes for mye moro. Vi er cirka 75 personer til middagen, og i underkant av hundre som deltar på festen etterpå. Skal bli moro å møte igjen noen man ikke har sett på flere tiår, sier Eric Svanberg.

Som Vikingposten tidligere har skrevet skal skolen også starte en stor utbygging i jubileumsåret. Aldri tidligere har så mange elever søkt seg til skolen, og man regner med godt over 300 elever når skolen starter etter sommerferien.