Klart for nytt ”Damemarked” i Albir

Inger Lise Myrstad holder salgsmarked for 8. gang - utelukkende med damer som utstillere.

Spaniaavisen

Publisert 22. september 2010 17:53

ALBIR

Men det er nesten like mange menn hos Inger Lise Myrstad når hun åpner huset sitt for publikum 3. oktober. 

Keramiker og arrangør for det årlige markedet i Albir tar i bruk sin flotte, store bolig i Albir, på veien opp mot Sierra Helada.

Les også: Blått flagg til Albir

– I år er vi elleve utstillere. Alle er damer. Da er det vel naturlig å kalle dette et Damemarked. Men du verden så mange menn som pleier å komme innom for å kikke på produktene og ikke minst nyte god mat og gratis drikke, sier Inger Lise Myrstad.

I år er det også mange nye utstillere med spennende produkter på plass.

– Av de nye er det Asko Embla. En klesforretning for damer i Albir. Vi har også kunstterapeut, strass smykker, antikviteter og gamle klær, og glasskunstner for å nevne noen av de nye innslagene. Men jeg har også selv nye produkter å vise frem. I år har jeg blandet inn glass med leire og smeltet dette sammen i ovnen. Du kan tro det ble tøft, sier Myrstad.

Les også: Her finner du en oversikt over alle markedene langs kysten

Besøksrekorden hos Inger Lise Myrstad og markedet er 350 personer innom i løpet av en søndag. Da går det fort med over 50 flasker vin, masse øl, vann og brus i tillegg til paella fra en stor panne.

– Vi har det utrolig koselig her. I fjor kom det til og med en hel gjeng fra Torrevieja, selv om vi da ble overrasket av et voldsomt regnvær etter kun to timer. I år skal vi ha fint vær, ellers utsettes Damemarkedet til søndag 10. oktober, sier Inger Lise.