Klart for Damenes Aften i Minnekirken video

Søndag 20. mars inntar en gjeng vakre og ikke minst dyktige norske damer Minnekirken.

Spaniaavisen

Publisert 10. mars 2011 20:39

VILLAJOYOSA

De 18 sangerne i koret Damenes Aften lover å gi publikum en flott musikalsk opplevelse denne kvelden.

Damekoret Damenes Aften ble stiftet av Erland Dalen i 1992, og holder til i Hamar, øst i Sør-Norge. Dirigent og komponist Dalen er korets dyktige og entusiastiske musikalske leder.  Han er mest kjent på Costa Blanca for å være primus motor og ildsjel bak de Spansk/Norske dagene som arrangeres nord på Costa Blanca hvert år.

Les også: Klart for messe i Albir denne helgen

– Koret vårt synger et meget variert repertoar, og er i så måte nærmest unikt på sitt nivå og område i Norge. På en turné i Sør-Amerika skal vi blant annet fremføre norsk og europeisk musikk samt musikk fra forskjellige land i Sør-Amerika. Damenes Aften har reist mye i Europa, og vi har oppnådd svært gode resultater i ulike klasser i internasjonale konkurranser. Sist under Schubertfestivalen i Wien i Østerrike i 2009, med to gullplasseringer.
I 2007 i Italia vant koret tre 1. plasser i en korkonkurranse i Riva del Garda, forteller er stolt dirigent Erland Dalen.

…og her har du en messemulighet til i helgen

Korets to CD-utgivelser ”Mitt hjerte er ditt” (2003) og ”Crossing Countries”
(2008), har begge fått svært gode kritikker.

– Damenes Aften ønsker å ta et steg videre, og en reise til Sør-Amerika er et av våre mål i 2011. Flere av korets medlemmer var med på koret KORISAM sin turné i Chile og Argentina i 2010. En del av oppladningen blir denne konserten i Spania og Villajoyosa, sier Dalen.

Se mer av Damenes Aften i video under her