Klare for VM-festen på Costa Blanca

Både nord og sør på kysten er man klare for fire uker med fotballfeber.

Spaniaavisen

Publisert 12. juni 2014 07:46

ALBIR/TORREVIEJA

Spania er tittelforsvarer i VM og selv uten nordisk deltakelse er også nordboere klare for VM-fest. VM-kampene vises på storskjerm flere steder på Costa Blanca.

Palmen Bar & Bistro i Albir er velkjent for nordmenn og er et av stedene i området som viser alle kampene direktesendt fra TV2 og NRK1. Eier Karen Julie Medlycott driver stedet sammen med sin norske ektemann Jan Åge Hestnes. De har forberedt seg godt til VM-innrykket. 

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon

– Vi skal vise alle kampene under VM og håper og tror at mange nordmenn finner veien hit for å se kampene og at det blir topp stemning. Vi har satt sammen en tre retters VM-meny til gunstig pris for de som ønsker å nyte et godt måltid før eller under kampen. Det er selvfølgelig også mulig å bestille fra a la carte-menyen eller bare nyte kampen med noe godt å drikke, sier Medlycott og ønsker velkommen til VM-fest.

Norske VM-sendinger vises også på storskjerm på Captains Cabin i Altea og Skipperstuen i Alfaz del PI. Det forventes stor stemning på flere spanske og internasjonale cafeer og barer i Alfaz del Pi, Albir og Altea.

Torstein Os (29) fra Hobøl i Østfold og er på ferie i Alfaz del Pi sammen med familien. 

– Vi kom på søndag og skal være i 14 dager. Vi bor hos min kones besteforeldre i Alfaz del Pi, men har i dag tatt turen ned til Albir for å nyte strandlivet. Jeg er ikke så veldig interessert i fotball, men ønsker jeg å få med meg noen kamper kommer jeg nok til å se de sammen med familien hvor vi bor som har norske tv-kanaler. Men jeg skal ikke se bort i fra at jeg tar en tur ut og ser de spanske kampene for å få med meg stemningen, sier Os. 

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi? Her finner du oversikten

I Torrevieja er Tone Martinsen og hennes Kvikk-Baren nord i Torrevieja også klare for VM-festen. Her viser de alle kampene på tre skjermer under VM.

– Her blir det show under hver kamp. Det vil bli mulighet for å tippe rett resultat mot en liten symbolsk innsats. Kommer du nærmest riktig resultat vinner du potten. Vi vil også ha en ekstra større premie til den som kan tippe rett resultat i finalen. Vi vi vil også servere en egen VM-rettt med drikke under kampene, sier Martinsen som også lokker med «happy hour».

Hele denne saken kan du lese denne ukens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15.00