Klare for den store juledugnaden

To hundre nisser bytter ut reinsdyret Rudolf med Harley Davidsson i Orihuela Costa 21. desember. Bar La Luna tar initiativet for å hjelpe barnehjemmet til nonnene i Elche.

Spaniaavisen

Publisert 16. desember 2008 08:16

ORIHUELA COSTA
Irene Skullerud på Bar La Luna har et stort hjerte. Noen dager før julen ringes inn, stabler hun tusenvis av interesserte givere på beina for å sørge for at barnehjemmet til nonnene i Elche får renovert rommene til ungene som har sitt daglige tilhold der. 5000 euro er målet for dagen. Det vil være nok til å skaffe alle rom senger, skolepulter og skap/kommode.
– Dette blir en kjempedag med mye moro for alle. Hovedtanken er likevel at vi skal skaffe mange penger til barnehjemmet. Det ligger mitt hjerte nær. Jeg håper folk går mann av huse for å støtte opp om arrangementet. Det blir kjempesirkus flere steder, og alt ender opp på La Luna om ettermiddagen.
Over alt blir det mye underholdning for små og store. Tenk deg bare når kortesjen med 200 motorsykler kommer anstigende. I julenissedrakter, sier Irene Skullerud med et stort smil om munnen.
Les også: Julegrana på plass i Alfaz del Pi

Hun har klart å mobilisere mange til denne dagen. Både kommunale myndigheter, politiet og frivillige stiller opp på kjempedugnaden. Om formiddagen sendes motorsyklistene rundt på en rute i Orihuela kommune. Sponsorer sørger for at de skal legges merke til. På hvert stoppested blir det ekstraordinært program med underholdning for små og store.

Harley-nissene samler inn penger og gaver underveis. På Bar La Luna stenges gata med velsignelse fra rådhuset. Folk kan benke seg rundt bord med god mat og drikke. Her stiller en av verdens beste hundeinstruktører, Tom Fossdal, opp med demonstrasjon av hva hans minehunder er opplært til. Moritz bakeri sørger for Costa Blancas største bløtkake. En enorm paella skal sørge for at folk ikke går sultne hjem. Og pengene går til barnehjemmet i Elche.

Les også: 19 puber ble bøtelagt

– Dette blir en skikkelig julepresang! Jeg håper at nonnene fra Elche, som vil være til stede, får oppleve at det internasjonale samfunnet i nærmiljøet vårt har et stort hjerte. Det må jo være det jula skal være til for; Å gjøre noen glade, mener Skullerud.

Alle som vil er velkomne til å gi en gave på en verdi av tre euro. Dette skal være en julegave enten til barna på barnehjemmet, eller til utviklingshemmende og eldre, som også nonnene i Elche har sin varmende hånd over.
– Ønsker noen bedrifter å profilere seg hos oss denne dagen, er det bare å ta kontakt. Her blir mye folk, sier Skullerud.
MC-entusiaster fra både det skandinaviske-, engelske- og spanske miljøet deltar på det store prosjektet.
– Selvsagt er det moro å kjøre sammen på motorsykkel. Når vi i tillegg kan bidra til å hjelpe de som er dårligere stilt enn oss, blir det en ekstra meningsfull dag, sier motorsyklist Brian McDonald.

At hardbarkede Harley-gutter og katolske nonner kan gå sammen om et slikt prosjekt, lover godt for julefreden. I hvert fall på Costa Blanca.