Klare for 3540 kilometers hjemreise - i buss

Ekteparet Margret og Ove Wæren fra Verdal satte seg i natt på bussen i Albir for å kjøre hjem til Norge.

Spaniaavisen

Publisert 17. april 2010 04:17

ALBIR

– Vi tar ingen sjanser på at flytrafikken er i gang igjen søndag da vi har fly hjem. Faktisk føler jeg ikke vi har noe valg. Jeg må på jobb, og stengingen av luftrommet i Europa kan bli langvarig, sier Ove Wæren til spaniaavisen.no klokken 04.30 lørdag morgen.

Sammen med kona tok de plass om bord i tre fulle turbusser som satte kursen mot Oslo fra Costa Blanca lørdag morgen. Ekteparet Wæren belager seg på en lang reise gjennom Europa. Og selv om Ove Wæren til daglig jobber i Jernbaneverket, valgte han buss som reservetransportmiddel hjem til Norge.

Les også: Sitter fast på Kanariøyene

– Etter det jeg har sett i media de siste dagene tok jeg ikke sjansen på tog gjennom Europa. Men fra Oslo til Trondheim skal vi ta tog. Jeg kommer til å ta kontakt med noen kolleger i løpet av helgen, så vi kan få plass på toget den siste delen av hjemreisen, sier Wæren.

Les også: Vulkanasken når neppe Spania

– Vi har med bøker og så regner jeg med å få tatt noen bilder gjennom Europa hvis været tillater det. Men vi må få lov til å skryte litt av Marianne Tours og den servicen vi har fått. De sendte til og med tekstmelding i natt klokken 03, bare for å høre at vi hadde stått opp og var klare til å reise et par timer senere, sier Wæren før den lange bussturen fra Costa Blanca til Oslo.