Klar med sommerskole i Alfaz

Den norske skolen Costa Blanca og lærer Vlora Gjonbalaj lanserer et nytt tilbud: Sommerskole for barn mellom 6 og 12 år.

Spaniaavisen

Publisert 31. mars 2012 12:52

ALFAZ

Når det ordinære skolen stenger for sommeren, åpner lærer Vlora Gjonbalaj dørene for en to ukers sommerskole for barneskoleelever.

– Dette er et undervisningstilbud, ikke noe SFO. Vi kommer til å bruke praktisk undervisning, ikke den normale tavleundervisningen. Vi har hovedvekt på norsk, matte, naturfag og IKT. Tilbudet er til alle barn i denne aldersgruppen, sier Vlora Gonbalaj til Vikingposten.

Hun har selv lang erfaring med sommerskole fra tiden hun jobbet ved Oslo-skolene. I Tigerstaden har de hver sommer cirka 3000 elever ved sommerskolene. Nå tar altså Gjonbalaj ideen videre til de norske Spania-skolene.

Les flere av våre saker fra Alfaz del Pi her

– Dette er første gang tilbudet blir lansert for norske skoler i utlandet. Vi må ha ti elever for å sette i gang, men det tror jeg ikke blir noe problem. Jeg har allerede en god del som har sagt seg mer enn interessert. Målet er å utvide allerede neste år. Tilbudet er spesielt bra for nye elever. Nå kan de komme å bli kjent med både medelever og skolen et par måneder før den opprinnelige skolen begynner til høsten, sier Gjonbalaj.

– Sommerskolen skal være mye lek og moro. Vi har absolutt alle skolens aktiviteter tilgjengelige. Elevene kommer klokken 09 eller 10 og er på skolen til klokken 16. Hver dag i to uker. Helgene er som vanlig fri for elevene. Vi kan bruke skolens fotballbane, svømmebasseng, filmrom, smartboardtavler, datarom, skolekjøkken og mye mer. Jeg har et fast opplegg vi skal kjøre hver dag. Undervisningen blir mest praktisk orientert. Dessuten kommer vi til å kjøre mye tverrfaglig undervisning, sier den energiske læreren.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Gjonbalaj har jobbet som lærer i Oslo i to år før hun i fjor begynte i Alfaz som lærer. Dessuten har hun erfaring fra fire somre som lærer på språkskoler over hele Europa mens hun studerte.
– Jeg stortrives på DnsCB, og har planer om å bli her så lenge jeg kan. En flott skole og en topp jobb. Her får jeg lov til å utvikle meg videre. Sommerskolen er et godt eksempel på det. Jeg kan til og med kalle meg rektor for sommerskolen, sier Vlora og smiler fra øre til øre.

Opplysninger om tider og kostnader finner du på skolens hjemmeside her.