Klar med norsk dansegalla på Costa Blanca

Gode, gamle Gluntan er første band ut.

Terje Aspdahl

Publisert 10. januar 2013 05:47

TORREVIEJA

Lørdag 2. mars er det bare å finne frem findressen, dansekjolen og danseskoene. Da står nemlig Gluntan på scenen på Hotel Cabo Cervera. Hvem husker ikke «Amors piler», «Dr. E. Vang» og «La oss leve for hverandre».

Etter fire år på Costa Blanca og Torrevieja har Geir Scheide merket seg at det har manglet et godt dansetilbud på kysten. Det vil han nå gjøre noe med, og inviterer til dansegalla på hotell Cabo Cervera.

– Vi gleder oss masse til å spille for nordmenn i Spania og vi kommer med hele besetningen. Vi har aldri verken spilt eller feriert i dette området tidligere, så det blir spennende. Vi har musikerkolleger i Trondheim med feriehus i Torrevieja og de skryter veldig av området, forteller bassist og talsmann for Gluntan, Dag Kristian Viken til Vikingposten.

Her finner du over 50 boliger til salgs på Costa Blanca

Alle fem i bandet har vanlige jobber ved siden av musikken og spiller rundt 30 konserter i året.

– Men skal gi publikum alle de gode gamle slagerne fra Gluntans historie, og litt nyere stoff som garantert kommer til å rykke i dansefoten til publikum.

Geir Scheide har 30 års erfaring fra musikkbransjen i Norge. Nå vil han bruke kontaktnettet sitt til å få ned danseband til Costa Blanca.
Den energiske trønderen mener det er et marked for dansebandkvelder.

– At det ble Gluntan som er første band ut, er mer eller mindre en tilfeldighet. Og ikke desto mindre gledelig at de vil ta turen til Torrevieja. Samtidig må jeg se på responsen for å kunne planlegge dette videre. Men jeg har stor tro på at dette vil bli populært blant alle skandinavene her på kysten, sier Geir Scheide til Vikingposten.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Ideen fikk han sammen med en kompis, men han har selv tatt ideen videre og virkeliggjør den. Hotell Cabo Cervera er nyrenovert og Geir Scheide kan arrangere dansekveldene enten ute eller inne.

– Det avhenger selvsagt av været om hvor vi vil arrangere de enkelte dansekveldene utendørs eller inne. Uansett vil det bli plass til alle. Inne har vi en begrensning på 350 billetter, mens er været strålende og vi kan være ute blir det plass til flere. Stikk innom Scandigo hvor jeg jobber til daglig så reserverer jeg plass. Jeg vil henge opp plakater og annonsere arrangementene gjennom Vikingposten, sier Geir Scheide.

Meld deg på vårt nyhetsbrev så får du nyheter som dette på epost. Tjenesten er gratis