Klar med fotballskole for skandinaver på Costa Blanca

Solgruppen i Albir inviterer gutter og jenter mellom 10 og 15 år til fotballskole midt i sommerferien.

Spaniaavisen

Publisert 23. juni 2011 07:23

ALBIR

Fra den 11. til 15. juli kan du delta på ekte norsk fotballskole – i Spania! Trenerne er heltidsansatte i norsk fotball, og derfor kommer undervisningen til å være på norsk. Fotballskolen er derfor best egnet for skandinaver, men alle som vil kan selvsagt del. Bare de er mellom 10 og 15 år. Metoden skolen driver etter kalles coerver.

– Direktøren vår i Trondheim er rett og slett fotballgal. En fotballskole her er for hele familien. Da kan de yngste bruke formiddagene på fotballskole, og bli bedre fotballspillere, samtidig kan mamma og pappa gjøre det som passer dem på sommerferie i Spania. Vi kan garantere godt vær med sol og sommer kombinert med ferie, sier daglig leder i Solgruppen i Albir, Marianne Michaelsen til Vikingposten.

Les også: Her tar nordmannen bilde av motorveiranerne

Coerver har blitt en av de mest anerkjente treningsmetodene for å utvikle unge fotballspillere. Dette gjelder i Norge, og store deler av Europa. Metoden anbefales av både FIFA og UEFA, samt et flertall toppklubber som Arsenal, Real Madrid, AC Milan, Bayern Munchen og mange flere.

– Coerver arrangerer flere samlinger rundt omkring i landet i løpet av året, i tillegg til at de har en til to treninger i uka med unge spillere i deres egen klubb. Flere land rundt omkring i Europa har også såkalte sommercamper. De er blitt veldig populære, forteller direktør i Solgruppen, Bjørn Bekken.

Veiviser til næringslivet på Costa Blanca – her finner du oversikten

Direktøren i Solgruppen er også tidligere fotballtrener i Trondheim. Han har 15 års erfaring som leder inne fotballen. Men han skal ikke selv være med på årets fotballskole i Albir. Ledelsen der overlater han til Svein Hjelset.

– Svein Hjelset er ansatt i fullstilling i Coerver-Norge og har ansvaret for trøndelagsfylkene. Han har flere trenere rundt seg. Tilbudet om coervercamp i Albir, er sendt ut til hele landet. Ønsket vårt er at dette skal være et årlig arrangement. Svein Hjelset skal selv være instruktør, sammen med Ole Landfald. Norske utdannede coerverinstruktører står for treningene hver dag hele uken. To treninger per dag med innlagt lunsj, og besøk i svømmebassenget, mellom øktene, forteller Bekken.