Klar med fiskerestaurant på Reuma Sol

Frem til 20. mars har kjøkkensjef Angel Moran fersk norsk skrei på menyen.

Spaniaavisen

Publisert 10. mars 2011 08:52

ALFAZ

Spaniaavisen.no var på restauranten tirsdag for å smake på fiskerettene den erfarne spanske kjøkkensjefen fra de tradisjonsrike matområdene i Nord-Spania tryller frem. Og hvilke retter! Fem forskjellige tallerkener, alle med basis fra ekte nordnorsk skrei. Nå kan Reuma Sol slå seg på brystet og si at de frem til 20. mars har en av de beste fiskerestaurantene i Alfaz del Pi-området.

– Den skreien vi har fått tak i fra importøren i Madrid er bare fantastisk. Jeg mener bestemt at slik god fisk må man lete lenge etter for å finne i fiskediskene her i Spania. De kokkene som ikke klarer å lage deilige retter med denne fisken kan ikke kalle seg fagfolk, sier Angel Moran i det han serverer kokt skrei med smørsaus, bacon, gulrøtter, eggstuing og poteter.

Les også: Her er hageeiernes nye skrekk på Costa Blanca

Reuma Sol arrangerer altså gastronomiske uker med skrei på menyen. Restauranten, som de siste årene virkelig har fått et solid oppsving etter kjøkkensjef Moran overtok, serverer også sin vanlige meny.

– Vi arrangerte også gastronomiske dager med skrei på menyen i fjor. En ubetinget suksess. Da hadde vi hele 12 forskjellige retter. I år har vi kun tatt med de fem meste populære fra i fjor. Jeg tror vi serverte et sted mellom 300 og 400 porsjoner. Tilbakemeldingene fra gjestene i år er også meget gode. Egentlig krever mine gamle spanske oppskrifter klippfisk. Men jeg mener at de blir mye bedre med fersk skrei. Vi kommer forresten til å ha kokt skrei på menyen utover våren. Helt til vi ikke lenger får tak i fersk norsk skrei, forteller Moran.

Les også: Inviterer hobbykokker til matduell

Men det er ikke bare fisk restauranten kan friste med. Reuma Sol feirer tiårs jubileum i år og gaven fra Norges Revmatikerforbund er nye stoler til restauranten.

– Ja, vi har fått hundre nye stoler av våre eiere. Stolene har skinnputer og store gode ryggstøtter. Dessuten er de høyere enn vanlige stoler. Lett for folk å komme ned og opp av. Jeg synes restauranten har fått en skikkelig ansiktsløfting med de nye stolene, sier avdelingssjef for hotellavdelingen, Siv Skare.