Klar for internasjonal dag i Alfaz

De har en av Spanias største utenlandske kontingenter. Søndag skal mange vise seg frem på en stor messe på idrettsanlegget.

Spaniaavisen

Publisert 24. september 2009 06:43

ALFAZ

Elisabeth Marandi (PSOE), kommunens rådgiver for den utenlandske befolkningen, står bak arrangementet Internasjonal Dag. Hun har hendene fulle om dagen.

– I år er det 41 stands på Internasjonal Dag. Forskjellen fra tidligere er at vi ikke har det store teltet midt i Alfaz. I år blir hele dagen feiret nede på idrettsanlegget. Der vil vi i tillegg til alle standene ha underholdning fra scenen nesten gjennom hele dagen. Vi starter klokken 11.45 med veteranbilutstilling rett utenfor inngangen. Den offisielle åpningen er klokken 12. Det hele avsluttes ikke før klokken 20, så det blir en lang og innholdsrik dag, sier Elisabeth Marandi.

Les også: Starter prøveprosjekt for ungdom i Alfaz

I Alfaz del Pi bor det mennesker fra 90 forskjellige land. Mange av disse vil ha enten stands eller opptre med et eller annet fra scenen. Derfor er det få plasser i Spania Internasjonal Dag er mer på sin plass enn i landsbyen nord på Costa Blanca.

Les også: Rekordbesøk på tapasfest i Alfaz

– Publikum får se dans fra scenen fra mange forskjellige land. Blant annet folkedans fra Norge. Vi får også høre sangerinner fra blant annet Cuba, England og Belgia. Og klokken fire vil en spansk teatergruppe spille teater. I tillegg får vi besøk fra generalkonsul Eva Rygh, konsulene fra Nederland, Finland og konsul Jan Arild Nilsen fra Benidorm. Av norske innslag kan jeg nevne barnekoret, sjømannskirken, Den Norske Klubben, Kiwanis, Hispano Nordica og så må vi ta med Mas Amigos selv om den er svensk, sier Marandi og smiler.