Klar for EM-festen på Costa Blanca

Fotballfesten i Polen og Ukraina blir synlig både nord og sør på Costa Blanca de kommende ukene.

Spaniaavisen

Publisert 8. juni 2012 09:20

COSTA BLANCA

Senterleder Hassan Mirzakhan på det skandinaviske senteret Gallerian i Torrevieja lover full trøkk når Sverige spiller i EM. Etter 30 år i Sverige er Hassan blitt supersupporter av de gule og blå. Gallerian, er en av flere skandinaviske restauranter som sender kampene. De lover fotballfest og vil sende alle kampene Sverige og Danmark spiller.

– Vi holder åpnet de kveldene de skandinaviske lagene er i aksjon. Uansett hvilket klokkeslett kampene spilles på. Personlig håper jeg Sverige gjør det bra. Vi vil vise kampene på to store TV-skjermer og restauranten vil servere egen EM-meny, sier senterleder Hassan Mirzakhan til Vikingposten.

Les også: Skal ansette 10 norske fysioterapeuter på Costa Blanca

I Albir blir baren Three Lions en hjemmebane for mange under EM.

– Vi har bygd baren vår for fotball og vi lever for fotball her! Under EM kan vi garantere en elektrisk stemning når England spiller. Dette er som å være på en fotballpub i Manchester. Vi skal selvsagt vise alle kampene i EM, med hovedfokus på England, og litt fokus på Irland. Hvis England mot formodning skulle ryke ut, er Irland vårt nummer to lag. Vi drømmer om en seier for England. Det er eneste måten å få spanjolene ned på jorden igjen. De har sunget og jublet nok de siste årene, sier innehaver Shaun Birtwistle til Vikingposten.

Three Lions har også sine norske stamgjester. 

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca 

– Three Lions er hjemmebanen til England her på nordre del av Costa Blanca. Du finner garantert ikke en liknende engelsk pub i området her oppe. Kompetansen om fotball på Three Lions er stor. Stemningen og atmosfæren er best i hele Alfaz del Pi, sier Arne Andersen til Vikingposten.

– Jeg skal se flesteparten av de innledende kampene i EM hjemme. Unntatt når England spiller. De må jeg se på Three Lions. Stemningen må bare oppleves. Jeg tør nesten ikke tenke på hva som skjer hvis England skulle gjøre et bra EM, sier Vidar Hjelset, som allerede har begynt nedtellingen frem til mandag 11. juni klokken 18. Da spiller England mot Frankrike i gruppe D.