Klandrer selger etter at nordmenn måtte gå fra ferieboligen sin

Advokat hevder Atlas International ikke gjorde jobben sin.

Terje Aspdahl

Publisert 19. januar 2012 10:36

TORREVIEJA

Guri og Svein Erik Refvik sin spanske advokat Alicia Miranda mener eiendomsfirmaet Atlas International har gjort grove saksbehandlingsfeil da de utbetalte pengene for leiligheten til utbyggeren.

Vikingposten skrev for noen uker siden om ekteparet Guri og Svein Erik Refvik som mistet sparepengene og leiligheten de skulle tilbringe pensjonisttilværelsen sin i Spania, da banken tok leiligheten deres.

Her finner du boliger til leie på Costa Blanca

Entreprenøren har ikke betalt sine forpliktelser til banken, mens ekteparet hadde betalt inn pengene til eiendomsfirmaet Atlas Internacional. Atlas har igjen betalt pengene videre til entreprenøren, som unnlot å sende pengene videre til banken.

– Hva er gjort i forhold til Atlas International?
– Jeg har sendt Atlas International en rekommandert sending, og de har svart på min henvendelse. Men Atlas Internacional svarer at de ikke er ansvarlige for det som har skjedd, da de bare har operert som mellommann i kjøpsprosessen, sier Alicia Marand til Vikingposten.

Advokat Marand sier at hun ikke er enig i at Atlas International bare er mellommann i denne eiendomshandelen.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Min klient satte inn pengene for leiligheten på Atlas International sin konto. De har så betalt pengene videre til utbygger, uten å forsikre seg om at alt var i orden. Det burde de ha gjort, sier Marand.

Advokaten har lang erfaring, og sier det ikke er mange slike saker i Spania.
– Det har skjedd tidligere med både mindre eiendomsselskaper og Atlas International som aktører. Jeg tror mange utlendinger oppfatter Atlas International som et seriøst selskap, fordi de er store og bruker mye penger på markedsføring utenfor Spanias grenser, hevder Marand.

Bli venn av Spaniaavisen og Vikingposten på Facebook her

Hun sier videre at ekteparet Refvik har en vanskelig sak foran seg.
– Slik jeg ser det har vi en vanskelig sak. Banken har ikke gjort noen feil. Men vi prøver nå å ansvarliggjøre Atlas Internacional, fordi denne saken rett og slett stinker. Atlas International gjemmer seg for ikke å ta ansvar, og jeg er overrasket over måten selskapet går fram på. Etter min mening er den største feilen eiendomsselskapet har gjort, ikke å undersøke utbygger grundig nok før pengene ble utbetalt, sier advokat Alicia Marand til Vikingposten.

PS! Vikingposten har ikke lyktes å komme i kontakt med Atlas International.