Klager på drosjebegrensninger på flyplassen

Drosjenæringen i Murcia er lite fornøyd med begrensningene som er innført for drosjer med opprinnelse utenfor Elche på El Altet-flyplassen.

Spaniaavisen

Publisert 12. mai 2014 05:45

MURCIA

Sammen med Handelskammeret i Murcia protesterer de mot begrensningen på seks turer i måneden. Handelskammeret har bedt om ny vurdering av instruksen i Generaldirektorat for transport og logistikk i Valencia.

Presidenten i Handelskammeret, Pedro García-Balibrea, sier til Europa Press at begrensningene som er innført er basert på gamle regler som er opphevet og at de mangler juridisk dekning.

Han sier videre at instruksen strider mot reglementet for offentlig transport (Reglamento de Ordenación del Transporte Terrestre) som kun krever at en kunde har forhåndsbestilt turen. Det settes heller ikke noen begrensninger på antallet turer.

Finn hjelp i vår bransjeguide

Handelskammeret minner også om at dette ikke er første gang myndighetene i Valencia prøver å begrense friheten til drosjesjåfører fra Murcia. Tilbake i 2003 vant Handelskammeret fram i øverste rett i Valencia, Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana. 

Den gang krevde Generaldirektorat for transport og logistikk i Valencia at sjåførene skulle vise frem skriftlig dokumentasjon på at turen var forhåndsbestilt.

Dette ble avvist av retten den gangen fordi det overskred det som som ble krevd i reglementet.