Kjører "svorsk" leiebilsamarbeid

Norge og Sverige samarbeider om bruktbilutleie i Torrevieja. Målet er å sikre skandinaviske turister rimelige og sikre leiebiler.

Spaniaavisen

Publisert 6. september 2008 06:50

TORREVIEJA

Mange vil dra kjensel på Rune Alsaker og Freddy Braathen fra Real Autos. Siden 2006 har de solgt bruktbiler og sørget for god hjelp til skandinaver både før og etter bilkjøpet. Nå har de tatt med seg erfaringene derfra, og flyttet inn i nye lokaler sammen med den svenske bilmekanikeren Micke Grahn.

– Usikkerheten i den spanske økonomien gjør at alle i bransjen har merket betydelig nedgang i bilsalget. For å ha et levebrød måtte vi tenke nytt og annerledes. Allerede i fjor startet vi opp litt med utleie av bruktbiler for sommerturistene. En stor suksess! Dette viderefører vi nå på heltid, forteller Rune Alsaker.

Ideen bak Bruktbilutleier’n, som det nye firmaet heter, er utleie av biler til bruk i nærområdet. Man leier en bil som er langt rimeligere enn det de store utleieselskapene tilbyr. Dette gjelder så vel sommerturister, som de som oppholder seg i Spania gjennom vinteren. Prisene ligger cirka 50 prosent under konkurrentene. Bilene er ikke nye. Prisene kan holdes så lavt fordi de har god avtale med bilverkstedet. Gamle biler trenger hyppigere ettersyn.

– De rimeligste bilene våre er ikke beregnet for de lange utfluktene. Vi har slike biler også. Alle får sine behov dekket. Det viser seg at mange ønsker dette rimelige alternativet, og tåler godt at bilen er noen år gammel.
Dessuten samarbeider vi tett med Micke Grahn, som har bilverksted i samme lokaler som oss. Etter hver utleie går han over bilen og sjekker at alt er i orden, opplyser Freddy Braathen.

Om man ikke er ute etter leiebil, kan man likevel benytte verkstedet til Micke Grahn. Han har 30 års erfaring som bilmekaniker i Sverige, og kan sine saker, i følge de to utleierne. Bruktbilutleier’n har biler i alle størrelser. Skulle noen ha behov for en spesialtilpasset bil på grunn av funksjonshemming, tar de gjerne utfordringen med å finne noe som passer.

– Etter hvert har vi tenkt at folk kan bli medlemmer hos oss. Medlemmene vil få noen fordeler, som for eksempel mulighet til å leie flyttebil. Vi har tro på konseptet, og regner med at nåværende bilpark på 30 biler, må utvides
betraktelig etter hvert. Spania er et godt land å bo i. Her ser vi framtiden lyst i møte, avslutter Rune Alsaker.