Kjøpte seg ny bolig til jul

Grupo IRM, som har overtatt flere av resortene til Polaris World, lokker nå skandinaver til Mar Menor med ekstraordinært juletilbud.

Spaniaavisen

Publisert 17. desember 2010 17:39

MAR MENOR

Thor Ravn Karlsen slo til etter å ha hatt lyst på hus i Spania i et års tid.  

Finanskrisen er avblåst i Norge. Det merker eiendomsmeglere i Spania. Nordmenn kjøper bolig i Spania som aldri før

– Min erfaring er at de som nå kjøper har råd til det, de bestemmer seg raskt og de kjøper boliger som for få år siden var for dyre. Jeg er nesten fristet til å kalle dette en gedigen fest, sier Tom Wergeland.
Han har solgt et hus i uka det siste året, og er godt fornøyd med å være agent for Grupo IRM. Han innrømmer at det er enkelt å selge prospekter man selv har tro på.

Her kan du gratis laste ned siste utgave av Vikingposten BOLIG

Vikingposten BOLIG fikk være med da den ferskeste kjøperen, Thor Ravn Karlsen fra Larvik, skulle undertegne kjøpskontrakten.

– Dette er ikke en impulshandling. Jeg har lenge tenkt på å kjøpe bolig i Spania. Denne resorten har jeg blitt ekstra godt kjent med siden en kamerat av meg har hus her. Skulle det bli noe, måtte det bli her. At Tom Wergeland nå også kunne friste med gratis medlemskap i to år for hele familien på tre golfbaner, gjorde jo at vi fikk et ekstra godt tilbud selv om prisen på selve boligen ikke var mulig å prute på. Golf er en viktig årsak til at det er fint å ha et sted her for langhelger og ferier gjennom året, sier Karlsen.

Finn hjelp i Spania i vår bransjeguide

Flere ganger i året er han sammen med Vikingtoktet på forskjellige baner i Europa. Det er fristende å forlenge golfsesongen i Norge både i forkant og etterkant av sommeren.

– Denne gangen er jeg her for å spille golf og se på leilighet. Så ble det kjøp ut av det også. Med både Norwegian og Ryanair som har direkterute fra Sandefjord til Alicante er det veldig lettvint å komme seg hit. Vi håper at den nye flyplassen i Murcia også vil ha direkte forbindelse til Sandefjord når den blir ferdig, uttrykker Karlsen.
Han skryter av agenten sin, og påpeker at det er kjempeviktig for nordmenn som skal kjøpe hus i Spania at de føler seg trygge og godt ivaretatt gjennom hele prosessen.

Les også: Er din bolig i Spania hemmelig?

– Det har vi opplevd, og da han kom med dette ekstra golftilbudet ble kanskje bestemmelsen tatt noe raskere enn den ellers ville ha blitt, sier Thor Ravn Karlsen.

Prisene på boliger generelt i Spania blir neppe lavere. I så fall gjelder det de som er mindre attraktive. I dagens marked kan de fleste skandinaver kjøpe det de vil ha. Venter de vil prisen antakelig ikke bli lavere, men utvalget bli dårligere.

Her finner du boliger til salgs

– Mar Menor er en av de mest attraktive golfresortene i Europa for tiden. Og vi har fortsatt boliger igjen. Når turoperatører nå har oppdaget resorten og tiilbyr reiser med golf og opphold vil nok etterspørselen ta seg enda mer opp. Mitt råd blir derfor: løp og kjøp, sier Tom Wergeland med et bredt smil.