Kjøpte seg innbruddsalarm på fire bein

Åsa og Sven Jørgensen fikk tyver på besøk på lille julaften.

Spaniaavisen

Publisert 3. mai 2009 12:15

ALFAZ

Da Åse og Sven Jørgensen fikk innbrudd i villaen lille julaften, bestemte de seg for å anskaffe seg hund igjen. Av ypperste klasse. Fra ESDC og Tom Fossdal.

– Vi har hatt to hunder tidligere av rasen dobermann. Da opplevde vi aldri innbrudd, selv om dette er lenge siden. Den siste hunden døde i 1990.
Men nå var tiden inne for igjen å skaffe seg hund. Vi vil ikke ha flere innbrudd, og da har man god hjelp i en hund. Spesielt i en av disse malinoisene til Tom Fossdal. Nå har vi fått en ferdig trent hund som er klar til å passe på oss og huset, sier Sven Jørgensen til Vikingposten.
Både han og kona Åse påpeker at dette ikke bare er for sikkerheten, men også for kropp og sjel. Hunden blir et solid familiemedlem hos det koselige ekteparet.

Les også: Pensjonist angrepet av pitbull

– Du skjønner, min man er så lat og doven at han er vanskelig å få ut på tur. Når vi nå har fått hund igjen er det ingen vei utenom for noen av oss, sier Åse Jørgensen og ler hjertelig.
Da ekteparet i Foya Blanca fikk høre om ESDC og Tom Fossdals sine hunder på Costa Blanca, tok de kontakt og fikk tilbud om hund. De kunne velge mellom schæfer eller malinoise.

Les også: Har solgt minehunder til Afghanistan

– Selv om en eldre dame i Alfaz hadde to store hunder utenfor boligen sin ble hun ranet i eget hjem likevel. Hundene ble enkelt gasset av kjeltringene. Er en hund like god som en innbruddsalarm?
– Nå vet jeg ikke hva slags hunder denne damen hadde, men det er forskjell på en utrent mann på 90 kilo og en kommandosoldat på 90 kilo. Vi leverer tjenestehunder. Jeg vil utfordre hvem som helst til å komme ned til oss på ESDC og ta med seg en papperspray eller andre gassprodukter. Da kan de prøve å gasse en av våre hunder når jeg slipper den på dem. De har ikke en sjanse før hunden har bitt seg godt fast, sier Tom Fossdal.