Kjøpte bolig i 2005 - har fortsatt ikke fått skjøte

Boligkjøpet i Spania ble mareritt for norsk par.

Spaniaavisen

Publisert 1. mai 2011 17:17

ORIHUELA COSTA

Etter at boligen sto innflytningsklar i 2007 gikk Atlas International Norge konkurs. Siden den gang har ekteparet Berger møtt mengder av motbør i arbeidet med å få skjøtet på boligen.

Wenche og Arild Berger står igjen på reisefot hjem til Norge. De hadde tro på at de i denne vinterperioden endelig skulle få orden på alle papirer på boligen de kjøpte fra tegnebrettet i 2005.
– Nå har jeg snart mistet troen på at dette går i orden. Vi er de eneste i urbanisasjonen her som ikke har fått skjøtet nå. Inntil i fjor var vi flere. Hvordan det har ordnet seg for alle vet jeg ikke, men en har i hvert fall gått til rettssak mot Euro House, som bygget husene, forteller Arild Berger til Vikingposten.

Bolig til salgs i Spania – sjekk prospektene her

Da Atlas i Norge opphørte, trodde Berger at Atlas i Spania ville overta de juridiske forpliktelsene overfor kjøperne. Det stemte ikke, og de fikk beskjed om at de måtte skaffe egen advokat for å få sluttført handelen.

– Vi tror at det ikke var noen spesielt god tone mellom Atlas her og i Norge. Uansett har vi benyttet Aroca Seiquer som advokatkontor. Vi har hørt at det foreligger en rettskraftig dom på at Euro House skal utstede et skjøte til oss. Vi har gitt fullmakt til dem for å ordne opp alt i dette rotet. Hvordan vi skal få skjøtet fra Euro House som også er gått konkurs, kan ikke jeg svare på. Vi får ikke ordentlig svar når vi spør advokaten hos Aroca. Som regel er det bare sekretæren vi får snakke med, sier Berger.

I vår bransjeguide finner du telefonnumre til butikker, meglere, håndverkere, restauranter, tannleger, tolker m.m.

For Arild Berger har boligen i Spania vært et godt helsetilbud gjennom vinteren de siste årene. Med både hjerte- og lungeproblemer har han det mye bedre her enn i kalde nord. Derfor vil han svært gjerne beholde boligen, selv om han nesten mister motet når det gjelder dette skjøtet.

Kjell Nilsson, som også har vært i skjøtetrøbbel i urbanisasjonen, bekrefter overfor Vikingposten at hans skjøte nå er i orden og på plass.

– Vi gikk til sivil rettssak mot Euro House i fjor, og vant. Det kostet oss flere tusen euro, og vi har ikke fått tilbake noen av de pengene. Situasjonen ble sånn at vi nærmest bare ble glade for å få dette skjøtet vi hadde ventet på i flere år, forteller han.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

Advokatbyrået Aroca Seiquer bekrefter overfor Vikingposten at det foreligger en dom der det er bestemt at Euro House skal utstede skjøte på eiendommen til Berger. På grunn av konkursen til Euro House er denne prosessen blitt forsinket. Det er nå bobestyrer som skal utferdige skjøtet. De kan ikke anslå hvor lang tid dette tar, men bekrefter altså at det vil skje.