Kjøp Spania-bolig nå – men regn med at det koster mer enn du tror

Mener nordmenn lures av fra-priser.

Spaniaavisen

Publisert 9. oktober 2014 06:46

TORREVIEJA

– Et vanlig scenario når nordmenn oppsøker oss for å kjøpe bolig, er at de har lest på nett eller i norske medier at det er råbillig å kjøpe hus her i Spania. Vi må realitetsorientere dem, og fortelle at det koster å investere i eiendom her også.

Det er eiendomsmeglerne Hilde Jeanette Weflen og Anne Lena Dahle Øvreseth i H.J.W. Eiendom som sier dette til Vikingposten.

Ofte har kjøperne sett for seg en luksusvilla nær stranda, med havutsikt og badebasseng. Vi må fortelle dem at slike boliger koster her i Spania også. Du må betale for kvalitet og god beliggenhet, og da hjelper det ikke at de har lest «villedende» annonser hjemme i Norge med "fra-priser". 

Her finner du 75 Spania-boliger til salgs

– Når det står i annonsen at en villa koster fra 199.000 euro, ender totalprisen fort på 250.000 euro når møbelpakke, aircondition, basseng og omkostninger er tatt med i kjøpesummen, sier de erfarne meglerne, som anbefaler at kunden setter seg inn i hvilken megler/meglerfirma de ønsker å benytte før de går i gang med å søke etter bolig.

Det er blitt langt mellom røverkjøpene på Costa Blanca.
– Her i området er det langt mellom de store kuppene, selv om det i Costa Blanca sør-området for tiden bygges flest nye boliger. Selvsagt kan du finne en rimelig bolig, men da må du regne med oppussing eller en dårligere beliggenhet, sier Weflen.

Kjøperne er redde for å betale for mye, og de er redd euroen vil bli svekket i årene som kommer. 

– Det er en realitet at folk må øke budsjettet sitt hvis de vil finne drømmehuset her i området, sier Hilde Jeanette Weflen, som kjenner markedet godt etter en årrekke i bransjen.

– Hvis du vil investere i din egen kvalitetstid og helse, er det ingen grunn til å vente, og vi hjelper mer enn gjerne til for å finne en bolig som passer både lommebok og behov, sier meglerne Anne Lena Dahle Øvreseth og Hilde Jeanette Weflen.