Kjøp bolig - få gratis skilsmisseadvokat på handelen

Eiendomsmeglere tyr til stadig mer desperate salgstriks.

Spaniaavisen

Publisert 27. april 2009 06:20

HUELVA

Det siste tilbudet fra et meglerfirma i Huelva, sørvest i Spania, er gratis skilsmisseadvokat til par som kjøper ett av deres fire-roms hus for 68.000 euro (585.000 kroner).

Avtalen fra Geimsa eiendomsselskap håper å tiltrekke seg ektepar som sliter, og som ikke har råd til å kjøpe egne hus.

– En skilsmisse er veldig dyr. Vi tilbyr derfor nye kunder gratis advokater til å ta seg av den prosessen, sier Vanesa Contioso i Geimsa.

Initiativet etterfølger et 100.000 euro tilbud fra samme selskap for en helt ny leilighet med alle bryllupsutgifter dekket for par som tenker i den retning. Flere dusin par har allerede slått til på avtalen.

Les også: Boligsalg kan ta åtte år

Andre eiendomsmeglere i Spania har tilbudt 40 prosent reduksjon i pris på leiligheter for de som er i separasjon eller skilsmisse. Tilbudet gjelder også rentefrihet i ett år.

Andre har forsøkt å selge leiligheter gjennom lotterilodd for bare 25 euro, eller gjennom “kjøp én, få én gratis”-avtaler.

Les også: Raser mot nytt boligprosjekt

Eiendomsmeglere kjemper for å selge rundt én million tomme hus i Spania, der tall viser at nedgangen på salg av eiendommer har gått ned med 40 prosent på ett år.

Offisielle tall viser at husprisene har gått ned med gjennomsnittlig 6,8 prosent i første kvartal i år, sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.