Arkivet

Kjent Torrevieja-område pusses opp for 7,7 mill. euro


TORREVIEJA

Kontrakten for utarbeidelse av prosjektet, byggeledelse og helse- og sikkerhetskoordinering av Museo del Mar og Eras de la Sal er nå godkjent av kommunestyret i Torrevieja.

Basisbudsjettet for anbudet prosjektet til denne ambisiøse handlingsplanen utgjør 726.000 euro, som består av to årlige utbetalinger.

Dette rehabiliteringsprosjektet av det historiske området er delfinansiert av kommunestyret i Torrevieja, provinsstyret i Alicante og Generalitat Valenciana.  Arbeidet vil bli utført i tre årlige rater i 2021, 2022 og 2023.

Prosjektet inkluderer tilkobling av Paseo Vista Alegre med Paseo Maestro Velero, restaurering av bygningen som inneholder de gamle kontorene til la Compañía Salinera, «tredekket» i Eras de la Sal med Avenida Faleria, samt oppussing av museet, el Museo del Mar y de la Sal.

Denne rehabilitering verdsetter den muligens viktigste historiske severdigheten i Torrevieja. Det viser Torreviejas sterke tilknytning til havet og salt blant annet med gamle fotografier, modellbåter og gjenstander laget av salt.

Finansieringen av prosjektet av de tre offentlige forvaltningene er: Alicante-provinsen 1.061.674 euro, Valencia-regionen 3.000.000 euro og Torrevieja kommune med 3 670 563 euro som blir fordelt over tre år.

Den totale investeringen av arbeidet utgjør 7.732.237 euro.

Les mer om:

Nyheter