Kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av Torrevieja-sykehus

Pål Harr (58) har bare gode erfaringer med Quirón-sykehuset.

Terje Aspdahl

Publisert 12. desember 2013 08:58

TORREVIEJA

Etter hjerteproblemer ble Harr innlagt i sommer. Etter en dobbel by-pass-operasjon, ble det komplikasjoner og lungene kollapset. Etter seks uker ble han skrevet ut.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen Hans J. Haugen gir av sykehuset Quirón Torrevieja. Jeg var mer død enn levende, og fikk beskjed om at dette kunne være slutten. Jeg vet gjennom 13 av mine pårørende, som var på besøk og ble flott mottatt av sykehuspersonalet, at sykehuset kun var opptatt av min helse. Og ikke at de skulle tjene penger på min forsikring. Jeg kan ikke påstå at Hans J. Haugen tar feil, men mitt inntrykk er at dette er et meget bra sykehus, sier Pål Harr til Vikingposten.

Hans J. Haugen gikk ut i Avisa Nordland og fortalte at han opplevde sykehusvesenet i Spania på sitt verste.

– Jeg levde på tre små måltider og intravenøst i sju uker. Da jeg ankom sykehuset, kunne jeg gå. Da jeg dro, måtte jeg rulles ut, fortalte pensjonisten som flyttet til Torrevieja som 52-åring i 1987.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Pål Harr fikk beskjed gjennom sitt forsikringsselskap at han skulle fraktes fortest mulig hjem til Norge, noe legene ved sykehuset nektet. De mente han ikke var ikke i stand til å flyttes. Det er Harr takknemlig for idag.

– Forsikringselskapene vil ha deg raskest mulig hjem, slik at det offentlige helsevesenet skal ta regninga – til tross for at det kan få skjebnesvangre følger. For min del ville en for tidlig hjemreise resultert i tre måneder på venteliste i rullestol for å få rehabilitering. Men på grunn av at legene mente jeg ikke kunne settes på flyet til Norge, kom jeg i gang med opptrening straks jeg ble skrevet ut. Det har vært avgjørende for at jeg er i så god form kun måneder etter jeg svevde mellom liv og død, sier Harr.
– Da jeg ble skrevet ut fra sykehuset var det også i overenstemmelse med både mine pårørende og meg selv, legger han til.

Hele denne saken kan du lese i torsdagens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15.00