Kjendisarkitekt designer ny havn i Gandia

Skrytes opp i skyene av ordføreren.

Spaniaavisen

Publisert 7. mars 2009 13:27

GANDIA

Bystyret i Gandia har gitt den italienske topparkitekten Renzo Piano frie tøyler til å tegne om havneområdet og nytt kongressenter i byen. Piano er verdenskjent og har prosjekter som Pompidousenteret i Paris, New York Times bygning og Romas kulturelle sentrum på sin merittliste.

Ordfører José Manuel Orengo i Gandia møtte Piano denne uken, og uttalte at det er svært viktig for byen å samarbeide med en berømt arkitekt. Piano vant arkitektenes “Nobel-pris”, Pritzkerprisen, i 1998.

Les også: Slik er Torreviejas havnedrøm

– Vi ønsker en kunstner som Piano til å forskjønne Gandia – kongressenteret og havneområdet. Vi vet at han er den beste, sier ordfører Orengo.

Piano får fem måneder til å undersøke mulighetene i havneområdet, og til å etablere infrastrukturen som skal opphøye området. Dessuten må han avgjøre hvor, og hvor stort kongressenteret skal være.

Når han nå skal tegne området som dekker 14.000 kvadratmeter, vil den prisbelønte arkitekten også måtte tenke på trikkelinjen som skal nå havneområdet fra Gandia sentrum. Detaljene i tegningene vil være klar om 10 måneder. Byggearbeidene vil ikke starte før om to år.

Se kommunens "skrytevideo" av Gandia under.