Kirkesenteret i Albir komplett

Har fått eget kapell. Kan ha små vielser, begravelser og andre seremonier i Albir i sitt nye påbygg.

Spaniaavisen

Publisert 20. mai 2010 08:47

ALBIR

Sjømannsprest Reidar Ådnanes kunne sist uke stolt vise frem kirkens nye tilskudd – et eget kapell eller stillerom som de liker å kalle påbygget.

– Vi har tenkt lenge på et slikt rom her på kirkesenteret. En ”vanlig” sjømannskirke har alt under ett tak. Mens vi har hatt selve hovedseremonirommet ute på Solgården, Minnekirken, og resten av kirkesenteret her i Albir. Nå har vi for eksempel mulighet til å foreta små vielser her, sier Reidar Ådnanes til Vikingposten.

Les også: Aleksandersen: Vi gleder oss til Torrevieja-konserten

Kapellet, eller stillerommet, kan ta cirka 20 personer. Og ifølge Ådnanes kan man arrangere de fleste av kirkens seremonier der. Bare i en liten målestokk. Til gudstjenester og større arrangementer skal man fremdeles bruke Minnekirken.

– Man kan godt si at nå er kirkesenteret blitt helt. Anvendelig til de fleste ting. Og finansieringen av dette nye påbygget har vi ikke tatt over det vanlige budsjettet vårt. Kapellet er blitt en realitet med hjelp av større gaver. Jeg regner med at de totale kostnadene er på cirka 17.000 euro, og alt kom inn som gaver, sier en strålende fornøyd Ådnanes.