Kastet ut av feriebolig de kjøpte i 2006 – nå er rettssaken i gang

Fem år etter at de betalte ferieboligen fikk Guri og Svein Erik sjokkbeskjeden: Leiligheten er ikke deres. Nå er de tilbake for å følge rettssaken mot utbygger.

Terje Aspdahl

Publisert 18. juni 2015 11:00

TORREVIEJA

I 2006 kjøpte Guri og Svein Erik en leilighet i San Bartelomeo, som de så ble kastet ut av i 2012. Boligen de hadde kjøpt og betalt i 2006 via Atlas International, var belånt fra utbyggerens side.

Nå er ekteparet tilbake på Costa Blanca for å overvære rettssaken som startet mandag i Orihuela.

– Vi fikk beskjed om at leiligheten ikke var vår da banken stod på døren november 2011. Vi fikk to uker på å pakke sammen sakene våre og flytte ut fra leiligheten som vi hadde planlagt pensjonisttilværelsen vår i, sier Guri Refvik til Vikingposten.

Les også: Klandrer selger etter at nordmenn måtte gå fra ferieboligen sin

Eiendomsmegler Mona Nielsen har engasjert seg som tolk for ekteparet.

– Jeg føler veldig med Guri og Svein Erik. Atlas International skylder på utbyggeren og fraskriver seg alt ansvar. De mener de selv kun er et mellomledd i prosessen og at utbyggeren er den eneste som har gjort feil og urett. At Atlas har tatt sin kommisjon og andre honorarer, samt andre penger som utbyggeren skyldte dem, virker ikke å affektere Atlas International i det hele tatt, sier Mona Nielsen.

– Atlas viser til tre presedenser i lignende saker der de har fått medhold og gått fri. I de tidligere domskjennelsene har retten dømt utbygger, som i dette tilfellet er konkurs.

Mandag 15. juni var Guri og Svein Erik Refvik i retten med saken sin mot boligformidleren Atlas International. Det foreligger ingen kjennelse foreløpig og det kan ta alt fra én uke til tre måneder før dommen blir kjent. 

Leiebil i Spania eller Skandinavia får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

Det tok over tre år før saken deres kom opp i retten og det hele var over på litt over en time i domstolen i Orihuela by.

– Vi har ikke de største forhåpningene til at spansk rett skal dømme Atlas International, men vi gir oss ikke uten kamp. Vi har lånt penger på vår bolig i Norge for å betale leiligheten vi kjøpte i 2006. Det er bittert å måtte fortsette å nedbetale et lån på en leilighet vi ikke eier frem til 2032, sier ekteparet Refvik til Vikingposten.