Kastet feil person i fengsel

Navnesurr for politiet.

Spaniaavisen

Publisert 16. april 2009 10:42

GRANADA

En turist fra Madrid fikk den hyggelige påsketuren til Granada omskapt til et mareritt da han oppsøkte byen for å se på de berømte påskeprosesjonene der.

Juan Enrique Tena Martín og en venn ankom byen onsdag i forrige uke. Torsdag morgen banket det overraskende på hotelldøren. Han viste fram ID-kort og ble fraktet til politistasjonen med håndjern.

Les også: Dyremishandlere får fengselstraff

Han ble konfrontert med at han var arrestert fordi han var ettersøkt av nasjonalretten. Til tross for sine gjentatte forsikringer om at han var uskyldig, og dertil hadde et totalt blankt rulleblad, ble han satt i varetekt. Juan Enrique tilbrakte fem døgn i Albolote-fengselet før advokaten hans klarte å få ham fri. Det skjedde først etter at et notat om at det hele var en misforståelse, kom på bordet.

Det viste seg at mannen fra Madrid var så uheldig å ha et etternavn som var veldig likt en annen mann, som allerede satt i fengsel i Castellón – Israel Tena Martí.

Les også: Drept etter misforståelse

Juan Enrique har fremdeles ingen aning om hva han var beskyldt for, skriver El Mundo. Men han kommer til å gå rettens vei for å få en unnskyldning fra alle som var involvert i saken.