Kastet egg på 17. mai-toget i Torrevieja

Rå egg haglet - tror spanske nasjonalister står bak.

Terje Aspdahl

Publisert 19. mai 2011 07:39

TORREVIEJA

I år, som i fjor, ble flere av de som gikk i 17. mai-toget i Torrevieja kastet egg på fra balkonger langs ruten. Nordmenn tror det er spanske nasjonalister som står bak "terroren".

En av de som fikk egg på seg var Alf Bjarne Berre.
– Da vi kom opp i begynnelsen av Calle Orihuela haglet eggene rundt oss. Vi trodde vi kom oss unna. Men etter vi kom hit i parken, så vi at vi hadde fått både jakker og bukser tilsølt av egg. Det synes vi er ufint uansett hvem som gjør det, og fra hvilken nasjon man tilhører, sier en oppgitt Alf Bjarne Berre til spaniaavisen.no.

Les også: Rundt 2000 personer feiret 17. mai i Torrevieja

Innehavere av Heidis Frisør, Heidi Synnevåg og Roy Bjørkmann, ble også utsatt for bombardementet av egg. Deres sønn Noa ble nesten truffet  i hodet.
– Sønnen vår på 18 måneder ble nesten truffet da eggene haglet. Et egg bommet kun med noen centimeter på hodet hans. Det kunne gått skikkelig galt. Men klærne våre ble nedgriset av rå egg. Dette er helt håpløst, forteller Roy Bjørkmann.

Her finner du leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

– Jeg er ganske sikker på at det er spanjoler som står bak eggkastingen. Sannsynligvis er det nasjonalister som ikke liker at vi feirer vår nasjonaldag her. Samtidig tror jeg ikke det bare er nordmenn som opplever dette. Alle som går i tog med sitt lands flagg får nok samme behandling, tror Bjørkmann.

Heldigvis virker det som det kun er noen få som oppfører seg slik.
– Dette skremmer oss ikke fra å gå i 17. mai-tog også neste år. Det er alltid et flott og sosialt arrangement. Rett og slett en kjempehyggelig dag. Og ikke minst er det et stort flertall som roper og vinker fra vinduene sine når toget passerer, sa Roy Bjørkmann.

Også i fjor ble 17. mai-toget med nordmenn bombardert med egg fra oven langs ruten gjennom byen.

Denne saken er hentet fra siste utgave av Vikingposten – den kan du laste ned gratis som PDF her fra klokken 15.00