Karneval for barn og voksne i Alfaz del Pi

Lørdag 1. mars inviterer Alfaz del Pi til karneval for store og små.

Spaniaavisen

Publisert 26. februar 2014 21:39

ALFAZ DEL PI

To karneval skal arrangeres på sammen dag. Ett for barn og ett for voksne med forskjellige aktiviteter under samme slagordet «Karneval tar over gaten i Alfaz». Gaten Federico García Lorca vil bli stengt for trafikk og det settes opp et stort telt hvor det skal foregå aktiviteter under hele karnevalet for barn, ungdom og voksne.

I år er det penya Sotrak som er Majorales 2014 – festkomiteen – med norske Elisabeth Marandi som president. Det er i alt 36 penyar i Alfaz del Pi som bytter på å være festkomiteer. De er da arrangementsansvarlige for alle store fiestaer som blir arrangert i kommunen gjennom hele året. 

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi? Her finner du oversikten

Klokken 16.30 begynner barnekarnevalet som varer til 19.30. 
– I teltet vil det bli lek og musikk og forskjellige aktiviteter blant annet ansiktsmaling. Fra klokken 17.30 – 18.30 vises et teaterstykke som er absolutt verdt å få med seg, sier Elisabeth Marandi. 

Klokken 23.00 starter karnevalet for ungdom og voksne i samme gate. Da vil blant annet DJ Luis og Dj Mico være på plass og sørge for fengende musikk. Det vil også bli kåring av beste individuelle kostyme og gruppekostyme. 

Elisabath Marandi forteller at nytt av året er presentasjonen av prinsessekandidatene til «la Reina de las Fiestas del Jubileo» under karnevalet. De minste kandidatene fra åtte til ti år presenteres under barnekarnevalet og de største fra 18 – 20 år på kvelden. 26. april velges dronningen for både de minste og de største som presenteres på den kommende messen. 

– Jeg ønsker nordmenn velkommen til karnevalet. Dette er en ypperlig mulighet til å integrere alle i arrangementet. Karnevalet er gratis og det foregår mange spennende aktiviteter for barn, samt et spennende arrangement for ungdom og voksne, sier Elisabeth Marandi.

Penya Sotrak har 26 medlemmer og to av dem er norske. I tillegg til Elisabeth Marandi er også søsteren med.

– Det betyr mye for meg å bli valgt som president for penyaen. Jeg har bodd her i hele mitt liv, men er norsk. Jeg ønsker alle nordmenn, barn som voksne velkommen til karnevalet 1. mars, avslutter Elisabeth Marandi.