Kari (62) ble ranet på jobb

Kari Norèn (62) ble ranet på jobb i Helsekosten i Albir sist torsdag. Hun ble frastjålet lommebok, bankkort, sertifikat, nøkler og alle viktige ting hun hadde i vesken. 

Spaniaavisen

Publisert 20. november 2008 15:47

ALBIR

 – Tenk at jeg fikk alt tilbake, utenom bankkortet og sertifikatet, etter bare en dag! Det finnes heldigvis mange gode mennesker der ute. De oppveier for de få fæle, sier Kari Norèn til Vikingposten. Den spreke damen ble sist torsdag ranet på jobb. Hver dag de siste åtte årene har hun hatt vesken sin på stolen bak kassen i Helsekosten. Kari har aldri tenkt på at nettopp hun skulle bli utsatt for tyveri og ran.

Les også: Hundeeiere får bæsj-bot

– Ikke i løpet av mine 42 år her i Spania her jeg blitt utsatt for en kriminell handling. Jeg har alltid trodd det ikke ville skje med meg. Men torsdag kom det tre menn inn i butikken. Jeg var ekstra oppmerksomme på dem siden dette var femte eller sjette gangen de var innom i løpet av noen dager.

To unge gutter på cirka 16 år, sannsynligvis spanske og en mann i 40-årene av asiatisk opprinnelse. De to guttene fikk meg opptatt med å informere dem om noen dyre produkter vi har mot kviser. Mens de gjorde dette stjal 40-åringen vesken min. Så forsvant alle. Jeg oppdaget ikke med en gang at vesken var borte, men fikk meldt fra så snart jeg gjorde det. Dagen etter ringte en spansk dame fra Albir meg og lurt på om jeg var Kari Norèn. Hun hadde funnet vesken min da hun skulle en tur med avfall i søppeldunken. I vesken lå alt utenom 90 euro i kontanter, et bankkort og sertifikatet. Alle nøkler og andre ting var på plass. Selv om jeg allerede hadde fått skiftet lås på døren hjemme, var det godt å få dem tilbake. Både nøklene til butikken og bilen var på nøkkelknippet, sier Kari Norèn.

Les også: Albirs nye superbane

Men det skulle vise seg at Kari også fikk tilbake de 90 euroene hun ble frastjålet. En norsk dame, som er fast kunde i butikken, fikk rede på dette, og hun var innom Helsekosten med en konvolutt med 90 euro i og et lite kort der det sto: ”En liten oppmuntring – livet går videre”.

– Jeg fikk nesten sjokk da jeg fikk konvolutten. Tenk at noen bryr seg så masse. I tillegg kom en annen fast kunde, en dame fra Marokko, innom med et stort fat coscos. Jeg hadde mat i tre dager, sier en smilende Kari Norèn, som nå har vesken et helt annet – og trygt – sted i butikken…