Kåret til beste kokk på Costa Blanca

Robert Johansen har doblet besøket på restauranten sin.

Terje Aspdahl

Publisert 11. juli 2012 15:54

TORREVIEJA

I The Culinary Award hvor et testpanel sjekker over 30 restauranter fra Alicante til Mar Menor, stakk Robert Johansen av med prisen som beste kokk.

Kjøkkenet han bestyrer på sin egen restaurante Robert, kom på 2. plass for nest beste kjøkken.

Etter Robert Johansen vant prisen som beste kokk har jungeltelegrafen gått. Nesten 100 prosent flere spisegjester hver dag er en voldsom økning. Det er briter, nederlendere og belgiere som nå besøker restauranten oftere enn før.

Les også: Barer og restauranter vil lage røykerom

– Før prisen Culinary Award ble kjent har vi hatt fra 30 til 60 gjester per kveld. Nå serverer vi mellom 60 og 100 personer hver kveld syv dager i uken. Det er helt klart at denne prisen har banet vei. Det gjør at man er skjerpet hele tiden, man vil jo stå til forventningene prisen innebærer.
Samtidig er det en anerkjennelse jeg er veldig glad for å få. Culinary Award er en guide i jungelen av restauranter på Costa Blanca. Vi merker mange kommer innom av ren nysgjerrighet og vil prøve restauranten her på Punta Prima, sier Robert Johansen til Vikingposten.

Etter en så stor økning av gjester søker Johansen nå fortvilet etter kokkehjelp på kjøkkenet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her. Tjenesten er gratis

– Jeg står helt alene på kjøkkenet. Og det merkes godt med opptil 100 spisegjester per kveld. Jeg begynner forberedelsen på kjøkkenet klokken 13, for å ha alt klart til åpning av restauranten klokken 18. Jeg skulle gjerne hatt kyndig hjelp, så er du utlært kokk er det bare å ta kontakt, oppfordrer Johansen.

– Noe av suksessen tror jeg skyldes vi har hasselbakte poteter og ikke chips til alle våre hovedretter. Chips får du overalt, vi vil gjøre måltidet litt mer spennende, sier superkokken.