Kaos etter stengetid på Torreviejas markeder

Enten må politiet sørge for sikkerheten, eller så blir det ikke ryddet etter onsdagsmarkedet på La Mata eller fredagsmarkedet i sentrum av Torrevieja.

Spaniaavisen

Publisert 22. mai 2014 09:01

TORREVIEJA

Renholdsarbeiderene frykter for sikkerheten og er oppgitt over alle de fattige som leter etter mat blant søppelet, bodeiere som ikke holder tiden og voldshandling mot en av arbeiderne.

Renholdsarbeiderne som rydder etter markedene i Torrevieja mener politiet ikke gjør jobben sin. Den 22. november i fjor ble en renholdsarbeider påkjørt av en bil som trengte seg inn på området hvor ryddingen forgikk. Etter denne hendelsen forpliktet politiet seg til å sende betjenter for å holde orden. 
Det har ifølge renholdsarbeiderne ikke skjedd, og de må selv stenge gatene for trafikk mens de rydder.

Renholdsarbeiderene jobber under hardt tidspress. Flere av gatene må være åpne klokken 16.15 for skoletrafikk. I tillegg er det også mange av byens fattige som leter etter mat blant restene, noe som har forårsaket ulykker tidligere.

– Dette er nok et eksempel på den mangelen på profesjonalitet som PP styrer de offentlige tjenestene med. De mangler interesse for alt annet enn å arrangere fiesta og middagsselskaper, sier partiet De Grønne i en kommentar til saken.