Kanin tok bolig i motorrommet på Knut-Eriks bil

Dette er en skikkelig hybelkanin!

Terje Aspdahl

Publisert 6. mars 2013 20:07

TORREVIEJA

Knut-Erik Karter (69) hadde med seg en slitsom blindpassasjer da han skulle hente bilen sin på langtidsparkeringen ved flyplassen i Alicante.

Karter har feriebolig på Altos de la Bahia i Torrevieja og reiser mye mellom Costa Blanca og Norge.

– Jeg parkerer alltid bilen ved en av langtidsparkeringene ved flyplassen på El Altet. Det er greit og billig. Men jeg skvatt da jeg tok en titt i motorrommet etter ankomst for noen uker siden. Jeg har som rutine å sjekke olje, bremsevæske og lignende etter bilen har stått parkert etter opphold i Norge. Så også dagen etter ankomst sist, og der lå det en kanin. Det er liten tvil om at den har blitt med fra parkeringsplassen ved flyplassen. Der vrimler det av kaniner, forteller Karter til Vikingposten.

Les også: Slo i hjel hund med stokk

Kaninen hadde tydeligvis funnet seg godt til rette motorrommet på Ford C-Max´en og var ikke lett å bli kvitt. For Knut-Erik ble gode råd dyre eller var det dyreråd som ble gode?

– Jeg ble ikke kvitt "hybel-kaninen". Jeg ville jo bare hjelpe den trygt ut i det fri igjen, men den gjemte seg bare lengre inn i motorrommet jo mer jeg forsøkte å få tak i den. Jeg demonterte nesten hele bilen uten at jeg fikk fatt i Kalle-Kanin, sier Karter.

Det tok han flere dager før den stri kaningjesten fant det for godt å finne et nytt sted å bo.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– Jeg brukte tre dager før den forsvant. Jeg måtte jo låse bilen inn i oppkjørselen ved huset om natten, og da kom den seg jo ikke ut i det fri. Om morgenen gjemte den seg igjen i motorrommet. Men den spiste opp hele Aloevera-planten min, og tok et godt innhogg i vedstabelen som står inntil husveggen. Det var nok det eneste den fant å spise her hvor hele uteplassen er fliselagt, sier Karter.

– Til slutt fiklk jeg et godt råd av en kompis her; vask rundt med sterke vaskemidler som salmiakk. Jeg fant også en boks med pepperspray. Det gjorde tydeligvis susen, det ble for sterk kost for kaninen. Etter en halvtime var den forsvunnet.