Kan være det neste store prosjektet på Costa Blanca

Utenlandsk selskap ønsker å bygge taubane opp til naturparken Sierra Helada.

Spaniaavisen

Publisert 18. november 2014 20:42

BENIDORM

Et russisk eid selskap fremmer det som kan bli det neste store prosjektet i byen Benidorm, en taubane til 21 millioner euro fra området Punta Llisera til La Cruz, som ligger på toppen av naturparken Sierra Helada.

Kommunale kilder sier til avisen Informacíon at det russiske selskapet har siden begynnelsen av året hatt flere møter med ordføreren i Benidorm, Agustín Navarro. Ordføreren skal visst nok være positiv til initiativet selv om han er klar over de utfordringene prosjektet vil innebære. Spesielt med tanke på at Sierra Helada er et vernet naturparkområde.

Det skal foreligge en grundig rapport utført av det russiske selskapet som er presentert for Benidorm kommune. Rapporten skal inneholde detaljerte beskrivelser av de nødvendige tillatelser fra ulike myndigheter og spesifikke juridiske betraktninger for å kunne vurdere et prosjekt av en slik størrelsesorden.

Gjør som over 11.000 andre – bli venn av Spaniaavisen og Vikingposten på Facebok

Utbygger understreker at prosjektet lar seg realisere og viser til taubanene i Madrid, Montjuic (Barcelona) og Zaragoza. Nå er man på jakt etter investorer.

Det er også fremhevet i rapporten planer om bygging av en stasjon ved siden av La Cruz i et område på 11.000 kvadratmeter som ligger på toppen av fjellet. Området tilhører en gruppe private eiere. I rapporten blir det understreket at eierne har allerede blitt kontaktet og at de er enige om å selge tomten for cirka to millioner euro.

Det indikeres også i rapporten at dette område egner seg for bygging av eneboliger, men da må den opprinnelige byggeplanen av taubanen justeres.

En annen ide som er nevnt i rapporten, er å restaurere området, spesielt toppen av fjellet som med sin fantastiske utsikt vil tiltrekke seg flere besøkende.

Det russiske selskapet er på søken etter investorer. Så langt er det ennå ikke klart om de har de nødvendige samarbeidspartnerne. Men ifølge rapporten plannlegges det byggestart til neste år gitt at det administrative er på plass.