Kan reise Alicante-Barcelona på 3 timer og 20 minutter

I januar neste år skal arbeidene starte med nytt hurtigtog.

Spaniaavisen

Publisert 17. november 2013 19:00

ALICANTE

Med dagens togforbindelser mellom Alicante og Barcelona tar det i beste fall 4 timer og 47 minutter med Euromed, og 5 timer og 39 minutter med den tregeste togforbindelsen. Med den nye reisetiden på 3 timer og 20 minutter, sparer du altså en time og 27 minutter i forhold til dagens raskeste togreise. 

Det er gjenstående arbeider på den såkalte Middelhavskorridoren som skal gjøres ferdig for at hurtigtogforbindelsen kan starte opp.

Les også: Hurtigtog til Alicante kan snart kjøre i 300 km/t

Kostnadene på arbeidene er beregnet til 324 millioner euro, men dette gjelder kun arbeidene som gjenstår med sporene for passasjertog. For å innkludere et tredje spor for godstrafikk kommer den totale regningen på over en milliard euro.

Det er sporene for passasjertrafikken regjeringen lover skal være ferdig i 2016.

Det er i hovedsak mellom Alicante-Valencia, Alicante-Murcia og Castellón-Tarragona det gjenstår arbeider. Det er ikke tidfestet når forbindelsen til Murcia og Cartagena vil stå ferdig.

Vil du heller kjøre? Sjekk ut vårt tilbud om leiebil her – fri km og gratis norsk servicetelefon

Næringslivet i Alicante, Murcia og Valencia ønsker seg sterkt Middalhavskorridoren, men er skeptiske. For dem er godstrafikken det viktigste, og de tviler på om den kommer tidsnok.

Mellom Murcia og Barcelona bor 40 prosent av Spanias befolkning, de står for 40 prosent av all eksport, og 70 prosent av havnetrafikken. Næringslivet mener Middelhavskorridoren kan skape 17.000 arbeidplasser direkte i løpet av tre år. Og nærmere 65.000 arbeidsplasser innen bygg-, anlegg og servicenæringen. De forventer også økt eksport og økte innvesteringer i området med bedre og raskere forbindelse. 

I motsatt fall, hvis ikke det tredje sporet for godstrafikk ikke blir bygget, frykter de dyrere transport og fall i eksporten.