Kan leve videre – uten smerter

Finn Arne Andersen (49) lever på en liten uførepensjon. Han har til nå ikke skattet av denne pensjonen – og det slipper han selv om kildeskatten blir innført. Takket være Frp!

Terje Aspdahl

Publisert 18. desember 2009 13:02

TORREVIEJA

Finn Arne er en av mange uførepensjonister som har fått en annen livskvalitet ved å flytte til Spania og oppleve klimaet her. Han har bodd i Torrevieja i ni år, er glad norske myndigheter ikke vil kreve skatt av hans uførepensjon. Alt takket være iherdig jobbing fra Frp og Christian Tybring-Gjedde.

Les også: Uførepensjonister slipper skatt – både i Norge og Spania

– Ved 15 prosent skatt av min trygd hadde jeg måtte utsette alt jeg planlegger i minst seks måneder. Samtidig sparer jeg den norske staten for mange utgifter ved å bo her. I Norge spiste jeg 45 tabletter om dagen. Her slipper jeg medisiner. I Norge tok det meg to timer bare å stå opp om morgenen, og jeg måtte ha hjelp til nesten alt. Mens her i Spania er jeg omtrent helt smertefri, forteller Finn Arne Andersen til spaniaavisen.no.

Den uføretrygdede nordmannen har psoriasis atrit. Det betyr han har psoriasis både utvendig og innvendig i kroppen. Forskjellen på livskvaliteten hans i Norge og Spania er bare enorm.

– Jeg stemte faktisk SV i 2005. Ikke mest for min egen del, men fordi jeg trodde familien min i Norge ville nyte godt av den politikken de lovet. Men ingenting av hva de lovet ble holdt. I år stemte jeg Frp. Noe jeg er utrolig glad for akkurat nå. Partiet viser de mener noe med løftene sine, hevder Andersen.

Les også: Ap-lag på Costa Blanca krever at partiet utsetter frist om kildeskatt

Finn Arne er alt annet enn imponert over norske myndigheter i saken om kildeskatten. Ikke minst den korte tidsfristen de har satt for å søke om fritak.
– De kan umulig vite noe om det spanske systemet. Her er det noe helt annet å få utsted gyldige bevis enn i Norge. Og ikke minst bør de i det minste gi korrekte opplysninger om hvilke dokumenter de krever, for at man skal slippe kildeskatten, sier Andersen.

Les også: Slik skaffer du deg skattesertifikatet Norge ber om