Kaller Spanias regjering døv og ufølsom

Den spanske filmskaperen Pedro Almodóvar (64) hardt ut mot Rajoy & Co.

Spaniaavisen

Publisert 10. desember 2013 09:06

MADRID

Pedro Almodóvar langer ut mot den spanske regjeringen mens han mottar pris for sin livslange innsats som filmskaper ved European Film Awards i Berlin.

– Folk er ofre for en regjering som er helt døv og ufølsom for Spanias problemer, uttalte den Castilla-La Mancha-fødte manusforfatter.

Han kritiserer regjeringens kulturpolitikk og kaller den forferdelig og sier det ikke kommer til å bedre seg så lenge Spanias innbyggere er «ofre» for PP. Han ber Spanias befolkning og da spesielt kommende regissører, om å være tålmodige og utholdende. 

– Jeg vokste opp omgitt av kvinner, å lytte til dem, deres styrke, sans for humor og mangel på fordommer inspirerte meg, sa Almodóvar.

Han uttalte at 2013 hadde vært et forferdelig år for Spanias underholdningsindustri. Moms på filmer, teaterforestillinger, konserter og alle andre kulturelle aktiviteter har gått opp cirka åtte prosent siden september 2012. 

– Dette betyr en krise blant annet for landets kinobransje da momsen på en kinobillett har steget fra syv til 21 prosent i løpet av de siste 14 månedene, uttalte den kjente filmskaperen.