Justisminister Faremo lover underholdning på 17. mai

…og den jobben får ektemannen.

Terje Aspdahl

Publisert 9. mai 2013 06:28

TORREVIEJA

Grete Faremo skal holde hovedtalene under årets 17. mai-feiring i Torrevieja. I tillegg lover hun at mannen, skuespiller og musiker Magne Lindholm, skal underholde i sjømannskirken.

– Hadde Magne hørt at jeg lovet dette på hans vegne ville han nok blitt litt streng med meg. Men vi stiller med åpent sinn og jeg regner med Magne sørger for litt lystig underholdning i sjømannskirken, sier justis- og beredskapsministeren til Vikingposten.

Les også: Bondevik og Faremo blir hovedtalere på 17. mai

– Dette ser vi frem til, og vi skal legge alt til rette slik at Magne Lindholm skal få underholde på arrangementet vi har fra klokken 14.30 til 17.30 her i kirken på 17. mai. Det er utrolig flott at Faremo og mannen vil gjøre noe for oss i kirken, sier sjømannsprest Dag Magnus H. Havgar.

Faremo kommer til Torrevieja for å holde hovedtalene under årets 17. mai-arrangement. Men hun kombinerer jobb med fritid og har ikke tenkt å dra fra Saltbyen dagen etter.

– Nei, vi blir i området hele pinsehelgen. Vi skal besøke familie og venner som bor der nede. Jeg gleder meg stort til å komme tilbake til Torrevieja hvor vi var sist i 1993. Da lærte datteren min å svømme. Nå ser jeg virkelig frem til å møte den store norske kolonien, snakke med dem og ikke minst feire nasjonaldagen sammen, sier Faremo.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– I kraft av stillingene jeg har hatt som minister i flere regjeringer har jeg feiret 17. mai en rekke ganger i utlandet. Det synes jeg er ekstra trivelig. Og det skal bli spesielt å møte denne store kolonien som bor i og rundt Torrevieja. Dessuten skal vi få tid til å nyte noen gode dager på stranden – og man skal slettes ikke se bort fra at det også blir et bad i Middelhavet, sier hun.

Når det gjelder talen hennes vil den ifølge hennes eget utsagn bli en tradisjonell 17. mai-tale. Men hun vil også komme inn på utfordringer vi har i en verden som bare blir mindre og mindre.