Jumilla - byen med egen vinrute

Bli med på en vinrute. Finn informasjon på turistkontoret og sjekk ut flotte vinbodegaer samtidig som du opplever en vakker natur.

Terje Aspdahl

Publisert 22. januar 2010 07:59

MURCIA

Er du glad i spanske viner finner du mange steder i Spania med et rikt utvalg. Vikingposten tok turen til Jumilla. Nordvest i Murcia-regionen.
Her finner du flere titall bodegaer, egen vinrute og historiske severdigheter. Blant annet kirken El Salvador som er bygget i barokkstil fra 1791.

Se bildeserie fra Tenerife

Vinruten i Jumilla startet kommunen opp august 2005. Alle bodegaene som er med på vinruten, er blitt nødt til å kvalifisere seg for å få besøk, og blant annet vise prosessen med vinlaging.

Disse vingårdene tilbyr også muligheten til å smake på deres viner, og få en detaljert forklaring av egenskapene til produktet man smakte. Du får også en innføring i vinsmaking generelt. I tillegg er alle vinene tilgjengelige for dem som vil kjøpe med hjem noen flasker.

Ta turen til Ronda

Vinturisme blir bare mer og mer populært. Noe som gjenspeiles i Vinruten til Jumilla. Gjennom ruten kan turister nyte en kvalitetstur, som tilbyr muligheten til å dykke inn i kultur, tradisjoner og et skikkelig stort vinterritorium. Man rusler gjennom vingårder og får litt mosjon på kjøpet.

Men man får også muligheten til å få med seg historikken, kulturen og ikke minst den flotte naturen Jumilla tilbyr. Noe av det flotteste er Sierra del El Carxe. Et regionalt naturreservat som du kan utforske helt på egenhånd.
Reservatet er ideelt for mountain bike, paragliding og hanggliding. I byen bor det drøyt 20.000 innbyggere, og byen ligger 540 meter over havet.

Dette er Cuenca

For å komme dit tar du A-7 mot Murcia. Deretter A-30 mot Albacete, til du tar av avkjøringen mor Jumilla. Det tar kun et par små timer å kjøre bil hit fra Costa Blanca.
PS! På denne årstiden er det ikke spesielt varmt i dette området. Husk å kle deg godt.