Juli var én grad varmere enn normalt

...ikke fortell det vestlendingene hjemme i nord.

Spaniaavisen

Publisert 1. august 2011 12:26

MURCIA

Gjennomsnittstemperaturen i Murcia-regionen i juli var 25,9 grader. Det er én grad varmere enn referanseperioden 1971-2000. Og det får meteorologene til å konkludere med at juli har vært varm/veldig varm. 

Og det er riktig, for de første 14 dagene var veeeeldig varm. Maksimumstemperaturene gikk over 38 grader på datoene 2., 4., 6., 12. og 17. juli, mens den rundet 40 grader i deler av regionen på de samme dagene.

Sjekk værutsiktene for ditt spanske sted her

Det er kanskje unødvendig å snakke om nedbør, men det falt altså 1,5 liter per kvadratmeter på en hel måned. Det er langt mindre enn gjennomsnittet i referanseperioden.

Vind har det – heldigvis – vært en noe av. Mest vind rammet Mar Menor 17. og 18. juli samt 22. og 27 . juli. Da kom vinden opp i 67 km/t. Det tilsvarer sterk kuling.

For å dra en sammenligning til Norge: Av alle juli’er siden år 1900, er årets juli den 8. våteste.  Har du tilbragt ferien i Buskerud, Aust-Agder og Oppland, er du blant dem som har måttet ty til regnfrakk og paraply oftest. Her har det kommet opp mot tre ganger mer regn enn det som er gjennomsnittet, eller den såkalte nedbørnormalen for juli.
 
Flere værstasjoner i Sør-Norge har i årets juli satt ny rekord for både månedsnedbør og døgnnedbør, melder Aftenposten som siterer met.no.