Julenissen fra Norge har mistet mynter i Alfaz

Har kastet seg på trenden med geocaching.

Spaniaavisen

Publisert 29. november 2012 10:02

ALFAZ DEL PI

Som et ledd i juleforberedelsene ønsker julenissen i Norge i år å besøke barn rundt om i verden. Og siden julenissen har fattet interesse for geocaching, tar han med seg GPS og kart for hele verden – for å samle cacher.

– Julenissen tok med seg en del julenissemynter ut på en reise. Men dessverre har han i sin ferd over nattehimmelen med reinsdyrene sine, mistet en del av dem. Han håper å finne de igjen ved hjelp av andre geocachere. Hvor i verden de er, vet han ikke, men han ber om hjelp med å få de hjem igjen til Savalen der Julenissen i Norge har sitt hovedsete, med verksted, tingsted og hus, forteller Jan-Erik Knudsen til Vikingposten.

Interessert i det som skjer i Alfaz? Her finner du flere saker 

I og med at Jan-Erik Knudsen har et godt forhold til julenissen, han vikarierer faktisk for julenissen på Savalen hvert eneste år, så har vi fått et hint om hvor i Alfaz del Pi myntene kan ligge. Hvis man leser forrige utgave av Vikingposten kan man få et stort hint. Der er det bilde av julenissen i sivilt på stedet hvor myntene kan vært gjemt…

Julenissen håper barn og voksne vil bistå julenissen i denne høyteknologiske skattejakten.

Alle julenissens mynter har et unikt registreringsnummer, og derfor er det mulig å se akkurat hvor mynten til enhver tid befinner seg etter at folk har registrert myntens vandring fra boks til boks rundt om i verden.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Geocaching er en høyteknologisk skattejakt, der ”skattene” er gjemt i beholdere av ulik type og størrelse. Du trenger en GPS eller Smarttelefon. På nettet finner du koordinatene til cachen, og så er jakta i gang.

Når du finner boksen, skriver du navnet i loggen. Noen cacher inneholder en liten ting du kan bytte til deg, men husk – det er en god skikk å bytte oppover. Byttegjenstander kan være små leker, nøkkelringer eller også såkalt ”vandrere”.

Det kan være en mynt som har et eget registreringsnummer, og som folk flytter fra boks til boks. Undervegs er det mulig å følge ”vandrerens” ferd på nettet.