Julemarkedene i full gang på Costa Blanca

Sjømannskirkene i Torrevieja og Albir er fulle av kjøpelystne nordmenn.

Spaniaavisen

Publisert 16. november 2012 12:25

COSTA BLANCA

I Albir åpnet de klokken 10, mens man hadde litt bedre tid i Torrevieja og åpnet ikke før klokken 12. Vikingposten var innom på kirkesenteret i Albir klokken 11 og da var det fullt hus.

250 personer hadde vært innom telleapparatet til prest Asbjørn Haugen.

Også i Torrevieja var det stor pågang før dørene åpnet. Der kommer man til å holde åpent litt lengre utover ettermiddagen enn det man gjør i Albir.

– Vi sto klare i køen allerede 11.45. Jeg har kjøpt samme type engler de seks siste årene og jeg vet de er populære. De selges ut vanligvis med en gang. To av de gamle englene må også erstattes etter de druknet i regnværet, sier Nina Aas til Vikingposten.

Leiebil i Spania – fri KM – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Sjekk tilbudet her

Ny sjef og prest ved kirken på La Siesta, Dag Magnus Hopstock Havgar, debuterer under årets julebasar som daglig leder etter Helge Pettersson sin avgang sist søndag.

– Dette er moro, samtidig er det kirkens viktigste inntektskilde gjennom hele året. Julebasaren frembringer en helt egen følelse. Dette er en flott møteplass, samt man driver handel og vandel, sier Havgar.

På begge plassene ble det solgt masse flotte håndverkprodukter. Alt fra strikkevotter, gensere og sokker til håndsydde duker, julenisser og annet håndarbeid. Dessuten var det også mye god mat å få kjøpt til jul. Hjemmebakte julekaker og smultringer. I Torrevieja var flere kakeslag utsolgt etter kun en drøy time.

– Vi selger de siste kromkakene nå og det er flere slag som et utsolgt. Men nytt av året her ved kirken er peppernøtter som er laget på blant annet rosenolje etter en oppskrift fra Stavanger. Kjempegode, sier kakesjef Inger Steine.

PS! Julemarkedene har åpent fredag og lørdag. I Torrevieja fra klokken 12-17. I Albir er det auksjon av fire signerte fotballdrakter lørdag klokken 13.