Julaften på svorsk i Torrevieja

Restauratørene Per Hallebratt og Beate Eng ved Cafe Hudik holder åpen restaurant hele julaften. De føler et ansvar for sine kunder.

Spaniaavisen

Publisert 16. desember 2010 09:01

TORREVIEJA

Siste bordsetning klokken 17 er allerede fullbooket. Cafe Hudik har bare igjen noen få plasser ved første bordsetning mellom klokken 13 og 16. De siste tre årene har den populære restauranten midt i Torrevieja hatt to fulle bordsetninger på julaften. Gjestene setter pris på at både Beate Eng og Per Hallebratt utsetter sin egen julefeiring til 1. juledag.

– Vi serverer tradisjonell svensk julemat denne kvelden. Våre gjester ønsker dette. I år er det 15 finner som skal ha hele restauranten på siste bordsetning. Men i de to foregående årene har det vært en svensk sosial klubb som har vært her. Første bordsetning er det lett blanding av svensker og nordmenn, forteller norske Beate Eng til Vikingposten.

Les også: Skremt av branner i Torrevieja

Og for dere som er i tvil om hva tradisjonell svensk julemat er; Juletallerken eller julebord. Det inneholder sild, laks, egg og reker, juleskinke, kalvesylte, rødbeter, kalkunbryst, leverpostei, pølser, kjøttboller, ribbe, rødkål, eplemos, plommer og ”Jansons frestelse”.

– Vi begynte med ribbe i fjor. Men denne norske tradisjonen er ikke så veldig mye etterspurt blant våre svenske og finske kunder. Men juletallerken har vi nå servert i en måned. Julaften blir absolutt siste dagen vi har den på menyen. Vi begynner å bli ganske lei av julemat og julemusikk etter en måned med utelukkende dette, sier Per Hallebratt.

Les også: Har til salt i grøten…

Både Per og Beate gleder seg til å jobbe julaften. Da senker roen seg i restauranten, og så vet de at dette er siste dag på jobb på en god stund.
Cafe Hudik har stengt frem til 2. januar.

– Det er herlig å jobbe på julaften. Vi har det stille og fredelig. Ingen telefoner og ingen leverandører som maser. Gjestene er i god stemning og vi har en flott dag sammen med dem, sier Hallebratt.

– I restauranten har vi ingen overdrivende julestemning. Det er avslappet og stille. Vi feirer julaften når vi reiser til henholdsvis Norge og Sverige 1. juledag. Da tar vi igjen all kosen med familie og venner, forteller Eng.