Jorunn gir bort alle kosebamsene hun har samlet

Det er mye kos med en kosebamse. Bare spør Jorunn Nøddebo.

Terje Aspdahl

Publisert 16. oktober 2014 09:44

TORREVIEJA

Hun har samlet bamser gjennom flere år. Nå er det opprydding hjemme og hun ville nødig kaste kosebamsene som er som nye. Men hun trengte hjelp til å finne de rette mottakerne og kontaktet Vikingposten.

– Jeg har hatt disse bamsene i flere år. Jeg har en forkjærlighet for nettopp bamser og vil gjerne gi de videre til barn som kunne trenge dem. Jeg har også barnebøker som jeg kjøpte inn for å lære meg spansk, sier Nøddebo til Vikingposten.

Vikingposten satte Jorunn Nøddebo i kontakt med Irene Primstad. Primstad har samlet inn klær og mat til det nonnedrevne barnehjemmet i Elche gjennom flere år og hun viderebringer mer enn gjerne de flotte bamsene til barna i Elche.

– Vi reiser til barnehjemmet regelmessig med mat og klær. De trenger alt, og ikke minst alle typer leker til forskjellige aktiviteter. Dette er et supert bidrag, sier Irene Primstad.

Primstad oppfordrer flere til å gi bort både klær og leker som ikke er i bruk lenger og som kan komme barna til nytte.

– Vi tar gjerne imot gaver til barnehjemmet på vår restaurant La Luna. Vi vil gjerne gå igjennom gavene før de leveres da vi har opplevd at det også blir gitt bort gaver som enten er ødelagt eller utslitte klær. Det passer dårlig. Derfor sjekker vi det som leveres i forkant, og vi er selvsagt takknemlig for alt man kan avse, sier Primstad.