Jorun og Oddvar er 90 år og spiller golf to ganger i uka

Snakk om seniorgolfere!

Terje Aspdahl

Publisert 5. november 2015 10:55

VILLAMARTIN

Det er ingen overraskelse at er det mange eldre aktive mennesker som oppholder seg på Costa Blanca hele eller deler av året. Men ikke mange er så friske og raske som ekteparet Jorun og Oddvar Bache Mathiesen.

To ganger i uken spiller de golf med gode venner i Villamartin.
– Vi bor veldig nær golfbanen. Og der har vi bodd siden 1987, da var det ikke mange husene her. Det var stort sett klubbhuset til golfbanen, det var det hele, erindrer Oddvar.

Ekteparet Bache Mathiesen mener det er gode gener som er hovedårsaken til deres gode helse i godt voksen alder.

– Vi har nok gode gener begge to, men vi passer på å spise sunn og god mat samt holde oss i aktivitet, sier Jorunn. 

Fikk du med deg saken om Harald som blir 100 år og nettopp har kjøpt seg ny bil?

De har vært gift i 67,5 år og har fire barn, ni barnebarn og fem oldebarn. Oddvar Bache Mathiesen har vært regionsdirektør i SAS både i Norge, Sør-Amerika og Østen.

– Vi har reist mye og bodd mer enn 30 år utenlands på grunn av min tidligere jobb. Det er vel også grunnen til at vi startet å spille golf for mange år siden. Vi bodde steder hvor vi kunne drive sporten gjennom hele året, sier Oddvar.

Han spiller ved siden av golf, også tennis to ganger i uken.

Les også: Disse spanske golfbanene er blant Europas beste

– Vi bor nå på Jeløya i Moss og reiser i disse dager hjemover for å overvære blant annet jul med familien i Norge. Men vi kommer ned igjen i februar og vi er her både høst og vår. Da dyrker vi hobbyene våre så godt vi kan. Sammen med gode venner har vi et flott og godt liv både her og i Norge, sier Oddvar Bache Mathiesen.

Jorunn er også klar på at ved at de begge lever og fortsatt holder sammen er en medvirkende årsak til deres gode helse.

– Vi passer på hverandre og det har veldig mye å si at vi er to. Vi har heller aldri røyket, det spiller nok også inn – selv om legen sier vi har gode gener, sier Jorunn og ler.