Jørn Hoel: Jeg gleder meg veldig

Har med seg sanger fra en hel karriere når han inntar scenen under spansk-norske dager i Alfaz fredag.

Terje Aspdahl

Publisert 3. november 2010 17:40

ALFAZ DEL PI

– Jeg spiller sanger fra hele min karriere, og forteller en del historier som har mye humor og selvironi, sier Hoel til Vikingposten.

Tromsø-mannen skal på scenen i Casa de Cultura i Alfaz 5. november. Lanseringen av hans nye album "Sanga for hjertet" skjer med strykere og piano i store deler av Norge, i Alfaz står han på egne ben.

– I Alfaz spiller jeg helt alene. Jeg har i det siste året gjort veldig mange konserter helt alene, og trives med det, når det blir satt i riktige rammer, sier Hoel, som vil spille sanger fra det nye albumet som slippes i januar.

– Hvorfor gjør du en jobb som dette – det kan vel ikke være så gode penger å tjene?
– Nei, man blir ikke rik på å spille på slike events, men jeg satser på at det blir hyggelig, og at publikum er hyggelige. Hvis ikke, så kan jeg jo alltids kose meg med et par av mine favorittviner, som er spansk.

Jørn Hoel har vært på Costa Blanca før. I 1978 ferierte han i Altea.

– Det var jo litt før den store boomen, og jeg gleder meg veldig til å se forandringene siden den gang, sier Hoel. Hans spanske favorittsted ligger lenger nord.

– Barcelona og Sitges, men jeg har en favorittvin fra Murcia-området som jeg skal besøke mens jeg er der nede, Bodegas El Nido. Jeg skal dit dagen før konserten, så vi får se om jeg orker å dra fra vingården, spøker han.