Jobber på spreng for årets julebasarer på Costa Banca

Håndarbeidsgruppene til Sjømannskirken i Albir og Torrevieja møter flittig opp hver onsdag nesten hele året i gjennom for å få alt ferdig til det store julemarkedet i november.

Spaniaavisen

Publisert 1. november 2013 12:53

ALBIR/TORREVIEJA

Både nord og sør på kysten møtes mellom 25 og 30 damer for å strikke, sy og brodere de flotteste produkter du kan tenke deg.

Leder for håndarbeidsgruppen i Albir, Marianne Gjefle (71) fra Oslo, hjelper med stoffer og organisering. Her går det mye i strikking, men en del ekstra kreative sjeler finner på det meste selv. 

Det gjelder for eksempel Andrea Bjordal (70) som opprinnelig er fra Jølster. Hun bor i Norge om sommeren i sin lille hytte i Bjordal ved Sognefjorden mens vinterhalvåret tilbringes i Albir. 

Les også: Prest krever betaling for bønn

– Jeg har vært med i håndarbeidsgruppen 10 år, forteller Bjordal. Hun viser fram en splitter ny tegning hun har tegnet selv av en flott ugle til Vikingposten. Dette er en ide til dekorasjon på en pute til julemarkedet. Hun får i dag god hjelp av Marianne Gjefle til å plukke ut stoff og annet materiale fra Sjømannskirken store stofflager. 

– Dette blir veldig fint med blått og lilla som bakgrunnsstoff, forsikrer Gjefle.
Andrea Bjordal kommer til Spania i oktober og reiser i april, i likhet med mange av de andre i håndarbeidsklubben. Møtene i onsdagsgruppen på sjømannskirken må hun alltid ha med seg. 

– Jeg er veldig flink med ideer, men er ikke alltid så god til å gjennomføre, men her får jeg alltid hjelp av andre i gruppen til å få produktene helt ferdige, sier Bjordal.

I Torrevieja er Britt Bettum arbeidsleder for arbeidsgruppa på tredje året.

Les også: Denne nødappen kan du få god bruk for i Spania

– Dette er blitt en tradisjon og i år er det niende året vi holder det gående fra september til mai her på La Siesta. Men det sitter også mange hjemme og jobber for julemarkedet i kirken. I fjor fikk vi inn hele 30.000 euro, sier Britt Bettum til Vikingposten.

Damene jobber opp mot julemarkedet året rundt, og det er hele tiden stor entusiasme i leiren. Mange tar med seg arbeid de har begynt på hjemme og sitter og arbeider videre sammen med de andre på sjømannskirkens grunn. Der har de det svært så sosialt, drikker kaffe og småprater mens hendene går flittig. 

– Men, vi trenger nyrekruttering, her i Albir er de aller fleste over 60 år, sier Marianne Gjefle. 

På julemarkedene som går av stabelen 15. og 16. november, kommer nesten alt som blir solgt til å være håndlaget. Utenom håndarbeidene blir det salg av kaker, vafler, kaffe, grøt og pølser.

Det blir musikkinnslag og annen underholdning i to dager til ende. Det blir god gammeldags åresalg og det loddes ut flotte premier.