Janne satser stort

Janne Gangstad (52) tok sjansen og gjorde om nettbutikken hun drev i Norge til en fysisk forretning på La Regia i Orihuela Costa.

Terje Aspdahl

Publisert 8. desember 2017 13:46

ORIHUELA COSTA

52-åringen fra Sandnes i Rogaland (opprinnelig fra Ålesund, men har nå Rogaland-light-dialekt) brukte kort tid på å ta spranget ut i det ukjente og flyttet til Costa Blanca i sommer. 

Gangstad åpnet klesforretningen «Muy bien clothing» i månedsskiftet oktober/november.

– Jeg var her i juli for å se på lokalene som jeg foreløpig deler med bryllupsplanlegger og hennes kjoler. Jeg har hatt en utrolig god start med mange kunder, men nå er det blitt litt mer stille. Det er nok mange som reiser nordover for julen, sier Janne Gangstad til Vikingposten.

Hun kjente litt til Torrevieja og Costa Blanca fra tidligere, noe som ble avgjørende for at valget falt på Spania.

– Jeg ville flytte først og fremst på grunn av klimaet. Siden jeg har en søster med feriebolig i Albir, og en mor som først har leid for så å ha kjøpt seg et hus i Torrevieja tidligere i år, ble det enklere å satse her. Jeg har også holdt Line dance-kurs på hotell Masa, så jeg kjente til området, sier Gangstad.

Sett denne? Dette er fremtidens hus

Forretningen hennes satser på «sterke» damer og store størrelser.

– Jeg drev nettbutikk med det samme fra Norge. Men den ligger foreløpig og venter på at jeg skal få den opp å gå igjen herfra. Med nettsiden er målet å selge klær i store størrelser til hele Spania. Planen er at jeg skal kunne leve av dette, foreløpig er jeg heldig og også har en deltidsjobb i Norge, sier Janne Gangstad.

Den energiske 52-åringen har også planer for sin lidenskap som er line dance.

– Ved å flytte hit realiserer jeg en drøm, og jeg vet jeg må ha is i magen. Line dance synes jeg er kjempegøy og jeg håper å få i gang noe rundt det etterhvert. Nå gleder jeg meg først og fremst til å få tatt over hele lokalet her. Jeg får ikke plass til alle klærne med brudekjolene som er her nå, men jeg har alt fra ytterjakker til bikini i de store størrelsene. Beliggenhet for butikken er kanskje ikke den beste, men de som trenger størrelsene jeg har vet å finne meg, sier Janne Gangstad og smiler.