Jakter bankgarantist for å ta over boligprosjekt

I Benidorm - byggearbeidene er stoppet.

Spaniaavisen

Publisert 19. november 2013 16:02

BENIDORM

Den saudiarabiske investorgruppen Al Dhowayan er på jakt etter en europeiske bankgarantist får å kjøpe In Tempo-skyskraperen i Benidorm.

En halv måned etter at forhandlingene begynte er salget fortsatt ikke gjennomført.

Saudi-Arabias lovgivning forbyr direkte kapitaloverføringer til utlandet, og ifølge eierne ventes det nå på at den arabiske investorgruppen finner en bank i Europa som kan sikre og garantere det avtalte beløpet. 

Salget av In Tempo til den saudiarabiske investorgruppen ble klekket ut under et besøk i Benidorm av representanter for selskapet Dohwayan sent i september i fjor da arabiske investorer var på besøk.

Skal du ha bolig – kanskje ikke like høyt – sjekk ut vår boligportal her

Mens den arabiske investoren arbeider med å finne en garantist er byggearbeidene stoppet.

In Tempo er den høyeste skyskraperen i Europa med en høyde på 180 meters og inneholdende 45 etasjer. Tilbakebetalingen av lånet på 93 milioner euro som er tatt opp for å finansiere skyskaperen, utløper senere i år i følge la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria (Sareb).

Utvikler Olga Urban hevder at lånet forfaller 31. januar 2014 og er derfor overbevist om at selskapet oppfyller sine finansielle forpliktelser når transaksjonen realiseres med private investorer i Saudi-Arabia.